Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Hızlı Tren Projesi için yeni ziyaret

Bursa'nın demiryoluna kavuşması için 1997'den bu yana kamuoyu oluşturma çabası içinde bulunan geçmiş dönem milletvekili Kemal Demirel, BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur'u ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2019 23:39
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2019 23:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Hızlı Tren Projesi için yeni ziyaret

Ziyarette yeni bütçede Bilecik-Bursa demiryolu için de iz ödeneği ayrıldığı konuşulurken, Bursa'nın trene kavuşabilmesi için tüm dinamiklere görev düştüğü konuşuldu. Cumhuriyet Halk Partisi 22-23'ncü Dönem Bursa Milletvekili ve Demiryolu Sevdalıları Derneği Başkanı Kemal Demirel yönetim kuruluyla birlikte BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur'u ziyaret etti. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur'un da katıldığı ve Türkiye'nin önde gelen sanayi kentlerinden biri olan Bursa'nın ulusal demiryolu ağına bağlanmasının önemine işaret edilen ziyarette, Bursa lobisinin harekete geçmesinin tam zamanı olduğu da vurgulandı ve tüm kent dinamikleri göreve davet edildi.

"SİYASİ AYRIM GÖZETMEDEN, BURSA'NIN İHTİYACI DİLE GETİRİLMELİ"

Dernek Başkanı Kemal Demirel, hem sanayi hem de sosyal ve turistik açıdan Bursa'nın demiryolu ulaşımına kavuşmasının sürekli geciktiğini ve proje için yeterli kaynak ayrılmadığını belirterek, "Yeni bütçe tasarısında da iz ödeneği konuyor Bursa demiryolu için. İz ödeneğinin olması, ödeneğin gerektiğinde aktarmalarla artırılabileceğinin de işareti. Bursa lobisinin, siyasi ayrım gözetmeksizin tüm Bursa dinamiklerinin harekete geçmesinin ve Bursa'ya tren istiyoruz demesinin tam zamanı. Çünkü bu işin uzmanları, yeterli ödenekle verildiği takdirde, 2020 sonuna kadar Bursa'ya trenin gelebileceğini belirtiyorlar. Bursa Hızlı Tren Projesi'nin tasarruf tedbirlerinden etkilenmemesi gerektiğini düşünüyor ve talebimizi tekrar tekrar dile getiriyoruz. 2015'te bitecek, 2016'da bitecek derken, bugünlere kadar geldik. Şimdi sadece 1 yıllık sıkı bir çalışmaya ve bu işler için ödeneğe ihtiyaç var" dedi. Demirel, Bursa'nın tren özlemini her platformda dile getirdiğinin de altını çizerek, "Siyasi bir çalışma yürütmüyoruz. Her görüşten insan, Bursa'nın demiryoluna kavuşmasının bu kente sağlayacağı artılar konusunda hemfikir. Siyasi iradenin bu talepleri göz önüne almasını talep ediyoruz" dedi.

"HIZLI TREN PROJESİ BURSA İÇİN DÖNÜM NOKTASI OLACAK"

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Uğur da, Kemal Demirel'in yıllardır sürdürdüğü hızlı tren mücadelesini ilgiyle takip ettiklerini belirterek, "Hızlı tren konusunda geçmiş dönem milletvekilimiz Kemal Demirel'in öneri ve değerlendirmeleri çok önemli. Her platforma bu projeye desteğimizi dile getirmeye devam ediyoruz. Biz de trenin Bursa'ya gelmesini talep ediyoruz ve bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Bu proje gerçekleştiğinde Bursa için dönüm noktası anlamı taşıyacak" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.