Hava Durumu

Bursa için çalışacağız

Bursa Ticaret Borsası'ndaki seçimlerden zaferle çıkan Özer Matlı, borsanın yeni dönem çalışma planını açıkladı. Matlı, borsanın üye sayısını 3 katına çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2013 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2013 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa için çalışacağız

Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, borsanın yeni dönem çalışma planını düzenlediği basın toplantısıyla anlattı.

Ticaret Borsası'nda 40 yılın ardından yeni bir dönem başladığını söyleyen Matlı, daha faal ve üye odaklı projelere öncelik vereceklerini belirtti. Bursa'nın gıda şehri olduğunu sözlerine ekleyen Matlı, "Gelişen dünya teknolojisinde Bursa kendi gurur duyacağı kaynakların üzerindeki tozu hala atamadı Bursa Ticaret Borsası'nın gelirini 3 katına çıkaracak bir altyapı kuracağız. Bursa büyük bir şehir. İnandığım bir şehirde hayallerimizin gerçekleşmemesi için bir sebep yok. Hedeflerimizi anlatmak için de basınla yan yana duracağız. Bursa 3.7 milyar liralık zirai üretim yaptı. Bursa tarım ürünleri ihracatında iyi bir noktada. Tarım ve gıda sektörünün bütününe hizmet verecek bir laboratuvar kurulması için Tarım İl Müdürlüğü ile çalışacağız. Bursa'da üretilen ürünlerle ilgili çiftçilerde eksiklik olmaması gerekir. Güvenli gıda noktasında tarım şehri olan Bursa'da hiçbir arkadaşımızın ürün sağlığı konusunda bir tereddüdünün olmamasına dikkat edeceğiz. Mobil araçlarla birlikte hızlı denetim ekipleri kuracağız" dedi.

Güvenli gıdanın önemine dikkat çeken Matlı, “Biz iyi ve güvenli bir gıda ürettirebilirsek bunu Bursa markasıyla daha pahalıya satabiliriz. Tarımdaki başarı sosyal politikaların da başarısıdır" diye konuştu.

Başta BTSO olmak üzere ilçe odaları ve borsalarıyla ortak çalışmalara imza atacaklarını söyleyen Matlı, "Kasamızdaki parayı üyelerimize ve şehrimize harcayarak taşın altına elimizi koymaya çalışacağız. Hal meselesinde Büyükşehir Belediyesiyle birlikte hareket edeceğiz. İpekböcekçiliği konusunda valiliğin hazırladığı projelere destek vereceğiz. Borsa'nın üye yapısını 3 katına çıkarmayı hedefliyoruz. BEBKA ile tarım ve hayvancılık sektörüne yönelik projeler hazırlayacağız. Osmangazi Belediyesi ile birlikte Doğanbey'de yapılacak borsa köyü projesinin devamını getireceğiz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.