Hava Durumu

Bursa İstanbul'un gölgesinde kalmayacak

Bursa’da Dostlar Meclisi’nin toplantısına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın yeni dönemde yapılacak yatırımlarla İstanbul’un gölgesinde kalmaktan kurtulacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2014 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2014 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa İstanbul'un gölgesinde kalmayacak

Bursa’da Dostlar Meclisi’nin toplantısına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın yeni dönemde yapılacak yatırımlarla İstanbul’un gölgesinde kalmaktan kurtulacağını söyledi.

Bursa’yı son 5 yılda Büyükşehir tarihinden fazla yatırım ve hizmetle buluşturduklarını hatırlatan Başkan Altepe, “İnşallah bu dönem sahip olduğumuz birikimleri tamamen faaliyete geçirerek, İstanbul’un gölgesinde kalmaktan kurtulacağız. Fiziki imkanlarımızı geliştirerek, İstanbul’la proje ortağı olarak hareket edeceğiz” dedi.

Her yıl periyodik olarak İstanbul’da toplanan ve Türkiye’nin ünlü simalarının katıldığı Dostlar Meclisi, İstanbul’dan sonra ilk kez Bursa’da gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kervansaray Termal Otel’de yapılan toplantıya; Başbakan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Bülent Arınç, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa milletvekilleri Önder Matlı ile Canan Candemir Çelik ve davetliler katıldı.

"18 İLÇEDEN SORUMLUYUZ"

Sıcak bir atmosferde gerçekleşen mecliste Bursa genelinde yapılan çalışmalar konusunda davetlilere bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni bir dönemin başladığını söyledi. 2014 yerel seçimleriyle birlikte 18 ilçenin Büyükşehir Belediyesi’nin uhdesine geçtiğini, kırsal kalkınmadan sahillerin düzenlenmesine ulaşım yatırımlarından alt yapı eksikliklerinin giderilmesine kadar her şeyden sorumlu hale geldiklerini belirten Başkan Altepe, “Her ilçemiz bizden bir şeyler bekliyor. Her alanda yapılacak çok iş var. Hedeflerimiz ve belirlediğimiz yatırımları, artan bir inanç ve kararlılıkla yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

"BURSA'NIN HAKKINI VERECEĞİZ"

Türkiye’nin ilk yerli tramvayını Bursa’da ürettiklerini ve üretilen tramvayın şehrin caddelerinde dolaştığını, kentteki tarihi eserlerin tamamının onararak yeniden işlevsel hale getirdiklerini, 134 adet spor salonu yaptıklarını, dünyanın en modern stadyumlarından birini Bursa’ya kazandırdıklarını, metro hattını uzatarak tramvay hatlarını başlattıklarını, alt yapıyı tamamen yenilediklerini, sosyal ve kültürel çalışmalarla Bursa’nın 26 dalda dünyaya örnek olmasını sağladıklarını ifade eden Başkan Altepe, şimdi de sıranın ilçelere geldiğini kaydetti. 2014 yerel seçimleriyle birlikte yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası’yla ilçelere yatırım yapma hakkına sahip olduklarını belirten Başkan Altepe, “Benzer yatırımlarımızı 18 ilçemizin tamamında, bölgesel özellikleri de göz önünde bulundurarak, sürdüreceğiz. Bizi ilgilendirmeyen hiçbir alan yok. Yeter ki Bursa kazansın, şehir ekonomisi gelişsin. Kalkınalım ve her alanda öncü olalım. ‘Bursa’ya ne yapsak azdır’ diyoruz. Bursa, İstanbul’un gölgesinde kalmasın istiyoruz. İnşallah bu güzel şehrin hakkını vereceğiz” şeklinde konuştu.

ARINÇ'TAN DEVAMLILIK DİLEĞİ

Toplantıya katılan Başbakan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Bülent Arınç ise, Dostlar Meclisi’nin güzide üyeleriyle tanışmak ve hal hatır sormanın, mecliste güzel sözler dinlemenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Katılımcılara dostluk ve arkadaşlığın farkı konusunda bilgiler veren Başbakan Yardımcısı Arınç, dost ve arkadaşlık arasında büyük fark bulunduğunu anlattı. Arkadaşlığın güzel olduğunu fakat dostluğun arkadaşlıktan da öte bir anlam taşıdığını vurgulayan Başbakan Yardımcısı Arınç, “Kalpten kalbe giden yolları mutlaka bulmalıyız. Onun için Dostlar Meclisi’ni önemsiyorum. Rabbim daim etsin. Allah muhabbetimizi bozmasın” ifadelerini kullandı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir şeyin sürdürülebilir olmasının devamlılıktan geçtiğini vurgulayarak, Dostlar Meclisi’nin sık sık toplanması konusunda hatırlatmalarda bulundu.

Dostlar Meclisi Koordinatörü Sami Özey, yoğun ilginin olduğu gece sonunda Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye birer tabak hediye etti. Ünlü Şair Cengiz Numanoğlu, her bir davetlinin tek tek tanıtıldığı gecede, buluşmanın anlam ve önemine ilişkin şiirler okudu. Dostlar Meclisi’nin Bursa buluşması, Bursa Müftüsü Prof.Dr. Mehmet Emin Ay’ın yaptığı duayla son buldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.