Hava Durumu

Bursa, Nilüfer ile markalaşıyor

AS TV'de yayınlanan Sönmez Medya Buluşmaları programının bu haftaki konuğu Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey oldu. İlçenin gelişimi ile kentsel dönüşüm ve trafik sorunu-nun masaya yatırıldığı programda Başkan Bozbey, şehrin Nilüfer ile markalaştığını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2018 07:41
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2018 07:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa, Nilüfer ile markalaşıyor

HABER I Burcu SEKMEN I

BAŞKANLIKTA 20. YIL GURURU

Bu ay Nilüfer Belediye Başkanlığı görevinde 19. yılını dolduracak olan Mustafa Bozbey, geride bıraktığı 4 dönemi ve yol haritasını Sönmez Medya Buluşmaları'nda paylaştı. "Göreve geldiğimizde Nilüfer, Bursa'nın merkezi olacak demiştik ve öyle de oldu" diyen Başkan Bozbey, "Eğitim, bilim, kültür, sanat ve spor kenti olarak ortaya koyduğumuz başarı; şehrin merkezi olduğumuzun en büyük kanıtıdır. Bursa, Nilüfer'le markalaşıyor" ifadelerini kullandı.
Gülümseyin Nilüfer'desiniz, Nilüfer'de Yaşamak Ayrıcalıktır sloganlarının anlamını somut örneklerle açıklayan Başkan Bozbey, ilçedeki 425 binlik nüfusun akşam vaktinde en az 25 bin artış gösterdiğini söyleyerek, "Bu artışın nedeni insanımıza sunduğumuz sosyal yaşam kalitesidir. İnsanlar en basiti yürüyüş yapmak için bile Nilüfer'i tercih ediyor. Akşam dışarı çıktığınızda güven içinde güzel vakit geçirirsiniz. Elbette yapmak isteyip de yapamadığımız projeler var fakat geldiğimiz noktada tüm Türkiye'ye örnek durumundayız" diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR'E ULAŞIM PROJESİ

Bursa'nın ve Nilüfer'in en büyük sorunu olan trafik konusunda da konuşan Nilüfer Belediye Başkanı mevcutta hizmet veren Bursaray'ı eleştirerek, "5 yılda bir ulaşım master planı mı yapılır. Bu şehrin 10-15 yılı heba oldu. Hafif raylı sistem olarak hayata geçen demiryolumuz, en başta şehri ikiye bölüyor. 80 kilometre hızla gidiyor fakat ne metro ne de tramvay. Bu kentin geleceği için ortak akla ihtiyaç var, hepi,mizin sorumluluğu var. Biz Nilüfer adına belediye bütçemizle bir ulaşım projesi hazırladık ve Büyükşehir'e sunduk. Geri dönüşleri bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

'KENTSEL DÖNÜŞÜM LAÇKALAŞTI'

Şehrin en büyük sorunlarından biri olan kentsel dönüşümde alınan kararlarla gelinen noktayı ele alan Mustafa Bozbey, geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 56 plan değişikliği talebine verilen ret kararını sonuna kadar desteklerken bu konudaki istikrarlı duruşundan dolayı Alinur Aktaş'a teşekkürlerini duyurdu. Bursa'da henüz kentsel dönüşüm yapılmadığını, şimdiye kadar hayata geçen projeleri 'kentsel yenileme' olarak adlandıran Bozbey, " Kentsel dönüşüm insanla başlayıp, insanla bitmeli. Recep Altepe döneminde yapılan 0.50 emsal artışı teşviki ile günümüzde yaşanan sorunların temeli atılmıştır. Kanuna uygun olmayan ve insanların yaşamına kalite, standart kazandırmayarak rant yarışına çevrilen dönüşüm mücadelesi ile Bursa'daki kentsel dönüşüm laçkalaştı. Büyükşehir Meclisi'nde iptal edilen 56 talep, haklı yere iptal edildi. Kentsel dönüşüm yüzünden çok fazla vatandaş mağdur oldu, özellikle evi yıkılanlar. Deyim yerindeyse kentsel dönüşümle öldürülen vatandaşın cenazesi kaldırıldı. Bundan sonra yapılmak istenen dönüşümlere minimum ada bazlı ve artırılan
nüfus kadar kamu alanlarının da artırılması şartı konuldu. Bütüncül plan çerçevesinde kentsel dönüşüm yapılmalıdır" dedi.

Adaylık için renk vermedi

2019'daki yerel seçimler öncesinde önemli mesajlar veren Başkan Mustafa Bozbey, "1 yıl daha Nilüfer'e hizmet etme sorumluluğumuz var. Önceliğimiz Nilüfer. Elbette benim de hedeflerim var. Gerekli şartlar oluştuğunda adımımızı atarız" dedi. Siyasette 24 saatin bile uzun bir süre olduğunu kaydeden Bozbey, "Nilüfer'de devam edebiliriz, Büyükşehir'de yarışa girebi-liriz ya da eve döneriz" ifadelerini kullandı.

Müzeler her geçen gün artıyor

Müzeler konusunda Büyükşehir'den geri kalmayan Nilüfer Belediyesi'nin yine sanat alanında yeni bir açılışa hazırlandığını söyleyen Bozbey, şunları söyledi: "Mübadele Evi, Mysia Fotoğraf Müzesi, Edebiyat Müzesi ve Basın Müzesi'nin ardından bu yılın sonunda Odunluk Mahallesi'nde 800 metrekarelik bir alanda 300'ün üzerinde enstrümanımızla, Enstrüman Müzemizi açacağız."
Kültürel değerleri yaşatmaya yönelik faaliyetleri desteklediğini söyleyen Mustafa Bozbey, bu yöndeki etkinliklerin çadır vb. alanlarda yapılmasını eleştirerek, "Çadır benim içime sinmiyor, doğru bulmuyorum. Bakın bizler ramazan ayında bile çadır kurmuyoruz. Derneklerimiz bir araya gelerek ihale usulü ile hazineden kiralayarak FSM'deki hastane alanına kuruluyor ama ben bu işlerin daha nitelikli şekilde daha farklı konseptlerde yapılması taraftarıyım" dedi.

'Türkiye'de örneği yok'

Spor alanında Türkiye'de ciddi bir ivme yakaladıklarını ifade eden Mustafa Bozbey, "Bizim ana felsefemiz insan ve insanın temel ihtiyaçları arasında spor yer alıyor. Biz zamanında spor kenti olacağız dediğimizde ciddiye almayanlar olmuştu. Şimdi gelin görün ki 7 bin 500 kişilik, 5 bin kişilik ve 160 kilometrelik yürüyüş yolu ve daha birçok spor kompleksi Nilüfer'de. Türkiye'nin ilk projeli cimnastik salonunu biz yaptık. Biz bu projeyi belediye bütçemizle yaptık ve yaparken de çok zorlandık çünkü Türkiye'de hiç örneği olmayan bir proje. Şu anda salon olarak Avrupa Şampiyonası'nın yapılabileceği potansiyeldeyiz. Cimnastiğe güzel talep var ama hoca eksikliğinden dolayı tıkanıklık yaşıyoruz. Yurtdışından hoca getirmeye çalışıyoruz, araştırmalara başladık" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.