Hava Durumu

Bursa'nın devi 50 yaşında

Tofaş'ın hikayesi 50 yılı geride bıraktı. 1968 yılında temeli atılan Tofaş, günümüzde 450 bin adetlik üretim kapasitesi ve 9 bin çalışanıyla Türkiye'ninen büyük sanayi kuruluşlarından biri oldu.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2018 07:48
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2018 07:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'nın devi 50 yaşında

Tofaş, kuruluşunun 50. yılını Four Seasons Hotel İstanbul Bosphorus'ta düzenlenen bir davet ile kutladı. Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç'un ev sahipliğinde düzenlenen gecede konuşan Fiat Chrysler Automobiles Yönetim Kurulu Başkanı John Elkann, "1960'lı yılların sonlarında, büyükbabam Giovanni Agnelli'nin başkanlığında Fiat, otomotiv alanında yerel ortak ile güçlerini birleşti-rerek, Türkiye gibi yeni piyasalara açılma fırsatı arı-yordu. O gün Koç Ailesi ile kurulan bu iş birliği, grubumuzun tarihindeki en uzun soluklu ortaklık olmuştur" değerlendirmesinde bulundu. Elkann, Mustafa V. Koç'u da bu önemli gecede özellikle anmak istediğini belirterek, "Bugün elde ettiğimiz kazanımlar onun sorumlu, sağlam ve sürdürülebilir şirket inşa etmekteki vizyonunu ve devam eden çabasını yansıtmaktadır" ifadelerini kullandı.

TARİHİ YATIRIMLAR YAPILDI
Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç ise, "Koç Topluluğu'nun lokomotif şirketlerinden biri olan Tofaş, önemli atılımlarla büyümesini ve gelişmesini sürdürdü. Son yıllarda tarihi yatırımlar gerçekleştirdi ve üretim rekorları kırdı. Bugün en kuvvetli dönemini yaşıyor. Koç Holding ve Fiat'ın uzun yıllara dayanan ortaklığıyla pek çok başarılı projeyi hayata geçirdik. Uzun vadeli bakış açımızla, ayrıca Türkiye'ye ve Tofaş'a olan inancımızla yatırımlarımıza devam ettik. Tofaş, FCA'nın Avrupa'daki önemli üretim merkezlerinden biri oldu. Gelişmiş Ar-Ge merkezinin gücüyle, hem otomobil hem de ticari araç üreten tek otomotiv şirketi olarak, Türkiye'de diğer üreticilerden farklı bir konuma ulaştı."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.