Hava Durumu

Bursa o listede çok geride kaldı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun İllerde Yaşam Endeksi verilerine göre, Bursa, çevre, güvenlik, sivil katılım gibi konularda geride kalırken, yaşam memnuniyeti açısından da 35’inci sırada yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2016 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2016 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa o listede çok geride kaldı
19’UNCU SIRADAYIZ

TÜİK 2015 yılı İllerde Yaşam Endeksi’ni önceki gün açıkladı. 11 başlıkta yapılan araştırmaya göre Bursa, Bilecik, Rize, Yalova gibi illerin gerisinde kalarak 19. sırada kendine yer buldu. Açıklanan verilerden yapılan derlemeye göre Bursa’nın en iyi olduğu konu ‘altyapı hizmetlerine erişim’ oldu. Bursa, 81 il arasında bu konuda 6. sırada yer aldı.

SAĞLIKTA ORTALARDA

Genel sağlık durumu, sağlık altyapısı ve imkanlarının yeterliliği, sağlık hizmetlerinden memnuniyet açısından yaşam kalitesiyle doğrudan ilgili olan sağlık boyutu endeksinde ise 0,6404’lük bir değere sahip olan Bursa, Çankırı’nını ardından 35’inci sırada bulunuyor. Birinci sırada ise Isparta bulunuyor.

YEŞİL BURSA DENİYOR AMA…

Vatandaşların sağlığına ve sürdürülebilir yaşamına doğrudan etkisi bulunan çevre boyutuna ilişkin endekste, ‘Yeşil Bursa’ olarak anılan kent en kötü performansını gösterdi. 0,5968’lik değerler bu konuda 48’inci sırada yeralan Bursa, Hatay, Karaman gibi şehirlerin gerisinde kaldı.

GÜVENLİK ALARM VERİYOR

Yaklaşık 3 milyon nüfusa sahip Bursa, güvenlik konusunda da sınıfta kaldı. 81 il arasında 43. Sırada yer alan Bursa, 73. Olan İstanbul’dan daha iyi durumda yer alsa da, Türkiye’nin yarısından kötü durumda. Güvenlik konusunda birinci olan şehir ise Artvin oldu.

MEMNUNİYET DE YÜKSEK DEĞİL

Güçlü toplumsal ilişkilere, çeşitli sosyal faaliyetlere sahip olma yoluyla bireylerin sağlık, çalışma hayatı gibi diğer yaşam boyutlarını da olumlu etkileyen sosyal yaşam endeksinde ilk sırayı İstanbul alırken Bursa 10’uncu sırada yeraldı. İnsanların ihtiyaç ve isteklerinin karşılanmasından doğan tatmin düzeyini ifade eden yaşam memnuniyeti boyutunda ise Bursa ortalama bir performans göstererek 35’inci sırada kendine yer buldu. Onur FİDANSOY'un haberi...

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.