Hava Durumu

Bursa, organ bağışında umut oluyor

Bursa organ bağışında geçtiğimiz yıl 23,6 pmp (Milyon nüfus başına düşen kadavra donör sayısı) ile Türkiye liderliğinin yanı sıra İngiltere, İsveç, Avustralya gibi gelişmiş birçok ülkenin ortalamalarını geride bıraktı.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2019 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2019 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa, organ bağışında umut oluyor

Bursa, Balıkesir, Yalova, Çanakkale, Bilecik, Düzce illerinden oluşan Bursa bölgesi, organ bağışında 5 yıldır üst üste Türkiye liderliğini elinde bulunduruyor. 2018 yılında bağış oranının yanında tüm bölgeler arasında en fazla donör bildirimi yapan bölge olarak öne çıktı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Bursa Bölge Koordinasyon Merkezi'ne bağlı olarak 4 Böbrek Nakli, 2 Karaciğer nakli ve 2 Göz Bankası ve kornea nakli merkezi ile organ bağışı çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Dr. Akan, "Son üç yılda koordinasyon merkezimize bağlı nakil merkezlerinde 297 canlı vericiden, 424 kadavra vericiden olmak üzere toplam 721 böbrek nakli, 98 canlı vericiden,210 kadavra vericiden olmak üzere toplam 308 Karaciğer nakli ve 253 hastamıza da kornea nakli yapılarak, toplamda 1282 hastamıza yeniden yaşam umudu olundu" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.