Hava Durumu

Bursa'ya 500 kilometre asfalt yol

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, 2012 yılında Bursa'ya 500 kilometre asfalt yol yapılacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2012 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2012 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'ya 500 kilometre asfalt yol

Bursa İl Özel İdaresi tarafından 2012 yılı asfalt çalışmaları kapsamında Karacabey Tophisar-Sultaniye-Akhisar grup köy yollarının 13 kilometrelik bölümünde asfaltlanma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Bursa İl Özel İdaresi'nin 2012 yılında hedeflediği 500 kilometrelik asfalt yatırımının 250 kilometrelik kısmını tamamladığını söyledi. AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, beraberinde Bursa Milletvekili Önder Matlı, İlçe Başkanı Mustafa Çelik, Grup Başkanvekili Fethi Yıldız, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve köy muhtarlarıyla birlikte asfalt çalışmalarını yerinde inceledi.

Ramazan Bayramı'na kadar çalışmalarının biteceğini söyleyen Yalçın, yatırım programında olmamasına rağmen Akhisar-Yenisarıbey arası 4 kilometrelik yolun da bitirileceğini kaydetti. Karacabey'in tarımsal faaliyetler açısından çok önemli bir ilçe olduğunu vurgulayan Yalçın, bu sebeple de köy grup yollarının düzenlenmesi gerektiğini ifade etti. Yerel seçim havasına girmek için erken olduğunu dile getiren Yalçın, "Seçimlerin 2013 yılı sonbaharında yapılması planlanıyor. 2009 yılında verdiğimiz sözleri takip ediyoruz. Hatta söz vermediğimiz halde çok sayıda hizmeti de gerçekleştirmeyi başardık. Çok başarılı bir seçim sürecine gireceğimizi düşünüyorum" dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı ise, geçen hafta olduğu gibi bu hafta da çalışmaları yakından takip ettiklerini belirtti. Karacabey Ovası'nın tarımın merkezi olduğuna dikkat çeken Matlı, "Bu yol Karacabey'in sosyo-ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Diğer taraftan Hotanlı-Okçugöl yolu için de girişimlerimizi sürdürüyoruz. Söz verdik, mutlaka gerçekleştireceğiz. Bu konuda kamulaştırma sorunları var ancak çözüleceğine inanıyorum" diye konuştu.

Gölecik ve Yeşildere Barajları konusunda da güzel gelişmelerin yaşandığına değinen Matlı, "Gölecik'in ihalesi yapıldı. 3-4 yıl içinde hizmete açılacak. Yeşildere Barajının da 2013 yılında tamamlanacağını düşünüyoruz. Son olarak da UEDAŞ'la yaptığımız görüşmeler neticesinde elektrik hatları şebekesinin yeniden düzenlenmesi konusunda yatırım sözü aldık. Bu önemli müjdeyi de halkımızla paylaşmak istiyorum" şeklinde sözlerini noktaladı.
 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.