Hava Durumu

Bursa'ya dev eğitim yatırımı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'da hayırsever işadamı tarafından 11 milyon liraya yaptırılan 5 yıldızlı konforundaki otel ve turizm meslek lisesinin açılışını yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2013 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2013 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'ya dev eğitim yatırımı

Bütçeden en çok payı Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığını anlatan Arınç, "Anaokulundan üniversiteye 18 milyon gencimiz var. Bu kadar genç nüfusa nitelikli eğitim imkanı hazırlamak çok zor. Bu yüzden hayırseverlerimizin yardımına ihtiyacımız var" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hayırsever işadamı Nihat Aslanoba tarafından merkez Nilüfer ilçesi Odunluk Mahallesi'nde yaptırılan Havva Aslanoba Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin açılışına katıldı.

Aslanoba ailesine teşekkür eden Arınç, "Allah ollardan razı olsun. Hayırlı uzun ömürler versin. Bursa'ya örnek bir eğitim kurumu kazandırdılar. Yeri çok güzel örnek bir kurum yapmışlar. Mimarisi çok hoş, saray görünümünde, pansiyonu, oteli var. 11 milyon liraya mal olmuş, muazzam bir eğitim kompleksinin içindeyiz. Buna niyetlenmek her kişinin kârı değil. Değerli dostlarımıza teşekkür ediyorum. Bu okuldan birçok insan yetişecek. Ben şimdiden hepsini kucaklıyor, idarecilerine başarılar diliyorum" diye konuştu.

Bursa'ya 2 binden fazla derslik yapıldığını 224 protokol imzalandığını anlatan Arınç, "Bugüne kadar hayırseverlerin eğitime yaptığı katkı 300 milyon lira civarında. Bu, çok önemli. Biz artık MEB bütçesini birinci sıraya yerleştirdik, eskiden ilk sırada Milli Savunma Bakanlığı vardı. Cehalet bütün kötülüklerin anasıdır. İlim de iyiliklerin membaıdır. Anaokulundan başlayarak üniversiteye kadar 18 milyon gencimiz var. Bu kadar genç nüfusa nitelikli eğitim imkanı hazırlamak çok zor. Bu yüzden hayırseverlerimizin yardımına ihtiyacımız var. Her şeyi kamu harcamasıyla yapılması mümkün değil. Gençlerimizin çok iyi öğrenmesi lazım. Düşündüklerinde güzel düşünmeliler. Yaptıkları hizmetin bütün insanlığa olduğunu bilmeliler" dedi.

Çeşitli sebeplerden dolayı teknik ve meslek liselerinin büyük yara aldığını ifade eden Arınç, "Düz liseler çok mezun verdi, ama nitelikli gençler yetiştiremedi. Sanayicilerin en büyük sıkıntı, kalifiye eleman bulanmamasıdır. Bizim eğitim sistemimiz her şeyi çok az bilen çocuk yetiştiriyor. Bizim bir şeyi çok iyi bilen nesiller yetiştirmemiz lazım. Bunları ancak meslek ve teknik liselerinde yetiştiririz. Bursa'da SGK'ya kayıtlı 600 bine yakın çalışan var. Bunların hepsi nitelikli olduğu için ücretleri de iyi. ‘Ben her işi yaparım’ diyene göstereceğimiz bir iş yok" şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Arınç, tören boyunca kendisini bekleyen öğrencilere de, "Ben de öğrenciyken 23 Nisan törenlerinde ayakta beklediğimden dolayı çok kızardım. Şimdi ise biz törene katıldığımız için konuşmak zorunda kalıyoruz" diyerek espri yaptı.

Vali Şahabettin Harput, hayırsever işadamlarının eğitime yaptığı katkının çok önemli olduğunu ifade ederek, emeği geçen Aslanoba ailesine teşekkür etti. Nihat ve Havva Aslanoba çiftinin oğlu Hasan Aslanoba, babasının konuşma metnini okudu. Hasan Aslanoba, "Allah'a çok şükür Nihat Aslanoba olarak, bugün en büyük hayalimi gerçekleştirmenin gururu içindeyim. Bizler bu okulun, turizm ve otelcilik lisesi olmasını tercih ettik. Çünkü alanda nitelikli eleman ihtiyacının gelecekte daha da artacağı hepinizin malumudur. Sektörü rahatlamak için bu okulun yapımını üstlendik. Aslanoba okullar zincirine bu büyük ve önemli halkayı eklemenin mutluluğu içindeyim. Hayatınız boyunca güzel hayalleriniz olsun. Ya kendi hedeflerinizin peşinde koşar ya da başkalarının hayallerinin peşinden koşarsınız" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Günsar, 2003'ten 2013 yılına kadar Bursa’da 5 bin 566 derslik inşa edilmesine rağmen ihtiyacın halen giderilemediğini ve 7 bin dersliğe daha ihtiyaç olduğunu söyledi.
Ardından Arınç, Aslanoba ailesi ve protokol mensuplarıyla birlikte açılış kurdelesini kestiği okulu gezdi. Başbakan Yardımcısı Arınç, hayırsever Nihat ve Havva Aslanoba çiftine plaket verdi. Sınıfları gezerek öğrencilere iyi dersler dileyen Arınç, "Matematik dersi işleyen sınıf öğrencilerine benim de okuldayken matematikle aram çok iyi değildi” diyerek dertleşti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.