Hava Durumu

Bursa’ya Dubai modeli geliyor

Sahip olduğu yeraltı kaynaklarıyla termal şehir kimliği kazanan Bursa, Türkiye'yi sağlık alanında bölgesel cazibe merkezi haline getirecek "Sağlık Serbest Bölgeleri" projesine talip oldu.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2012 09:21
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2012 09:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa’ya Dubai modeli geliyor

Dünyadaki tek Sağlık Serbest Bölgesi projesine ev sahipliği yapan Dubai'deki modeli baz alınarak, Bursa'ya büyük bir Sağlık Serbest Bölgesi kazandırılması için ilk adım atıldı. Sağlık alanında yapılan kamu ve özel yatırımlarla büyük bir potansiyele sahip olan Bursa'da Sağlık Serbest Bölgeleri paneli düzenlendi.

Sağlık kenti olma vizyonuna yeni bir açılım kazandırmanın hazırlıklarını yapan Bursa; Samsun İzmir, Antalya ve Diyarbakır'ın da talip olduğu bu projeyi istiyor. Ekonomi ve Sağlık bakanlıkları tarafından hazırlıkları yürütülen proje, haziran ayında Bakanlar Kurulu'nun gündemine gelecek. Bursa'ya bir sağlık serbest bölgesi kazandırılması konusunda harekete geçen Bursa Sağlık Turizm Derneği (BUSAT) ve Bursa Ticaret Sanayi Odası (BTSO) Divan Otel'de bir zirve düzenledi. Bu konunun enine boyuna tartışıldığı panele Sağlık ve Turizm eski Bakanı Bülent Akarcalı, Ekonomi Bakanlığı Sağlık Serbest Bölgeler Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Emel Emiroğlu, Sağlık Bakanlığı Sağlık Turizmi Daire Başkanı Dr. Dursun Aydın, Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Kamil Yüceoral da katıldı.


SAĞLIK BAKANLIĞI BURSA'YI İNCELEDİ

Bu arada, Türkiye'de kurulması planlanan Sağlık Serbest Bölgesi'yle uluslararası dev firmalar da yakından ilgileniyor. Sağlık Serbest Bölgesi'ne talip olan Bursa'da geçtiğimiz günlerde bir saha araştırması yaptıklarını belirten Sağlık Bakanlığı Sağlık Turizm Daire Başkanlığı Şube Müdürü Süreyya Şeker, Bursa'nın imkanlarını iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Haber: Rabia DENİZ


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.