Hava Durumu

Bursa'ya yeni mezarlık geliyor

Bursa yeni bir şehir mezarlığına kavuşuyor. Hamitler Kent Mezarlığı 350 dekar büyütülürken, şehrin doğusunda yaşayanlarında rahat ulaşabilecekleri Erdoğanköy Şehir Mezarlığı'nda da temmuz ayında definler başlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2013 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2013 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'ya yeni mezarlık geliyor

Büyükşehir Belediyesi Kestel Erdoğanköy'de Yenişehir Yolu üzerinde kendisine ait 173 bin metrekarelik araziyi mezarlığa çevirdi. İki etap halinde yürütülen çalışmalarla arazi engebeleri yapılan deplase geçişleri ile düzenlendi. 10 bin 600 kabir yerinin olacağı 1. etapta 2.3 milyon liralık taş duvar, bordür, kaldırım imalatları yapılıp, ana yollara alt temel malzemeleri serildi. Yer teslimi yapılan alanda asfaltlama başladı. Bir ay zarfında asfalt yolların da imalatı bitirilip definler temmuz ayında başlayacak. 262 araçlık otopark ile 240 metrekarelik idari binanın yer aldığı birinci etapta ayrıca 912 adet aile mezarlığı bulunuacak. Aile mezarlığı ölmeden önce yer almak isteyenlere gömülecekleri yeri seçme imkanı sağlıyor.

Bursa Hamitler Kent Mezarlığı'nda 6 bin 500 lira olan mezar yeri fiyatı Erdoğanköy'de 3 bin 500 lira olacak. Hamitler'de gömüldükten sonra yeri almak isteyenlerden ise 650 lira alınıyor.
Erdoğanköy Mezarlığı 2. etapta da yağmur ve içme suyu hatları BUSKİ tarafından halen döşeniyor. Belediye ikinci etap için de 2.5 milyon liralık imalat yapıyor. Bu alanda da 10 bin den fazla mezar yeri olacak. Erdoğanköy Mezarlığı&nda 20 binden fazla mezar yeri olsa da, 5 yıl sonra tekrar definler ile 30 yılda 100 bin kişinin yatabileceği bir kabristan ortaya çıkacak. Bu arada Erdoğanköy Mezarlığı'nın arkasında 600 bin metrekarelik fundalık alan da ilerleyen zamanda mezarlığa ilave olabilecek.

Mezarlık Müdürlüğü yetkilileri, Hamitler Kent Mezarlığı'nda 350 dekarlık ilave alanın defne açılacağını, ancak şehrin doğusunda yaşayanlar için Erdoğantköy'ün önemli bir alternatif oluşturacağını söyledi. Erdoğanköy'ün açılması ile Hamitler'de günde ortalama 20 olan defin sayısının yüzde 40 civarında azalacağı tahmin ediliyor.
Erdoğanköy Mezarlığı'ndaki 240 metrekarelik idari binada bir taziye kabul odası, mutfak, yemekhane, güvenlik odası yer alacak. 24 saat güvenlik görevlisi bulunacak. Yeni mezarlık şehir merkezine 19 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.