Hava Durumu

Bursa'ya yıldırım böyle düştü

Bursa ve çevresini etkisi altına alan 3 Haziran'daki gök gürültülü sağanak yağış sırasında, Türkiye'nin üçüncü büyük doğalgaz çevrim santrali olan Ovaakça'nın soğutma kulesine düşen yıldırım, sosyal medya kullanıcıları tarafından görüntülendi. Santral yetkilileri, kulelerde çok güçlü paratonerlerin bulunduğunu belirterek, santralin herhangi bir zarar görmediğini ve üretimin normal olarak devam ettiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2017 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2017 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'ya yıldırım böyle düştü

Merkez Osmangazi İlçesi Ovaakça Mahallesi'nde kurulan ve 28 Kasım 1998'de Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Başbakan Mesut Yılmaz'ın katıldığı törenle üretime başlayan EÜAŞ Bursa Doğalgaz Çevrim Santrali, 3 Haziran'da ilginç bir doğa olayına sahne oldu. Güney Marmara'yı etkisi altına alan gök gürültülü sağanak yağış sırasında santralin soğutma kulesine yıldırım düştü. Bölgede oturan bir kişi tarafından görüntülenen doğa olayı sosyal medyada paylaşıldı. EÜAŞ Bursa Doğalgaz Santrali Müdürlüğü yetkilileri, soğutma kulelerinde çok güçlü paratonerler bulunduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Biz de fotoğrafları sosyal medyadan gördük. Santralde herhangi bir zarar meydana gelmedi. Üretimimiz normal olarak devam ediyor. Santralde bu tür olaylara karşı donanımlar mevcut. Yıldırımı absorbe edecek güçlü paratonerler var."

Türkiye'nin üçüncü büyük doğalgaz çevrim santrali olan Ovaakça'da yılda yaklaşık 5 milyar 637 bin kilovat saat elektrik üretimi yapılıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.