Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa yeni merkezine kavuşuyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kestel Açık Hava Tiyatrosu'nda devam eden çalışmaları inceledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2018 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2018 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa yeni merkezine kavuşuyor!

İlçenin kültürel yaşamına değer katacak olan amfi tiyatronun yaklaşık 3 ay sonra hizmete açılacağını belirten Başkan Aktaş, şehrin doğusunun, açık hava tiyatrosu ve çevresindeki spor kompleksi ile tam bir kültür ve spor merkezi kimliğine kavuşacağını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kestel'e kazandırılan açık hava tiyatrosunda çalışmalar hızla sürüyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar ve AK Parti Kestel İlçe Başkanı Mustafa Bayrak ile birlikte Kestel Açık Hava Tiyatrosu'nda incelemelerde bulundu.

"Bursa tüm ilçeleriyle güzel"

Bursa'nın tüm ilçeleriyle birlikte güzel olduğunu söyleyen Başkan Aktaş, Kestel'in ise toplu konutları, ilçede yapılan yatırımları ve yakın zamanda hayat bulacak üniversitesi ile hızla gelişen ve büyüyen bir ilçe olduğunu vurguladı.
Şehirlerin, mimari anlamda yenilikçi yaklaşımlarla gelişip, sosyokültürel hareketlilikle canlılığını koruduğunu dile getiren Başkan Aktaş, "Köklü tarihi ve kültürel birikimi ile Bursa, bir kültür şehridir. Kestel de kültürel canlılığı yaşatan bir ilçe ve buraya yeni kültürel mekanlar kazandırılıyor. Kestel Açık Hava Tiyatrosu'nun bulunduğu alan, kültür ve spor bölgesine dönüşmüş durumda. Spor Bakanlığı'nca yapılan buz pateni pisti, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmış yüzme havuzu ve Kestel Belediyesi'nin yaptığı futbol sahası da faal durumda. Kestel Açık Hava Tiyatrosu da tamamlandığında, burası tam bir kültür ve spor merkezi kimliğine kavuşacak" dedi.

Kestel Belediyesi işletecek

İlçede zaman zaman çeşitli organizasyonlar gerçekleştirildiğini de hatırlatan Başkan Aktaş, "Festivaller, sempozyumlar, paneller, Ramazan etkinlikleri gibi farklı aktiviteler de bundan sonra açık hava tiyatrosunda yapılabilir. İşletimi Kestel Belediyesi tarafından yapılacak olan amfi tiyatronun; tribünü, sahnesi, uzay kafes sahne çatısı, sahne arkası mekanları, ortak kullanım alanları, otoparkları, çevre düzenlemesi çalışmalarıyla Kestel'e değer katacağına inanıyorum. Mekanların yapılması kadar işletilmesi de önemli. Bu mekanın da işletilmesi ve yaşatılması gerekiyor" diye konuştu.

Çalışmada müteahhit değişikliği nedeniyle bir gecikme yaşandığını belirten Başkan Aktaş, Kestel Açık Hava Tiyatrosu'nun yaklaşık 3 ay sonra tamamlanacağını ve Ramazan ayında da hizmete başlanmasının hedeflendiğini söyledi. Aktaş, projenin 3 milyon TL civarında bir değeri olduğunu da sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.