Hava Durumu

Bursalı gazi polise 'başarı belgesi'

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde görev yapan, İstanbul ve Diyarbakır'da terör saldırılarında iki kez yaralanıp gazi olan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun övgüyle söz ettiği polis memuru Yavuz Demirkol, 'başarı belgesi' ile ödüllendirildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2016 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 17:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalı gazi polise 'başarı belgesi'
İnegöl Bölge Trafik İstasyonu Amiri Gökhan Genç, ilçe devlet hastanesinde tedavi gören Yavuz Demirkol’u ziyaret ederek, İçişleri Bakanı Efkan Ala imzalı başarı belgesini verdi.

İstanbul'da 1995 yılında Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görev yaparken bindikleri polis aracına yapılan bombalı saldırıda yaralanarak gazi olup 2000 yılında emekli edilen 2 çocuk babası Yavuz Demirkol, 3713 Sayılı Kanun'un 'terörle mücadelede yaralananların eş, çocuk veya kendisine iş imkanı tanıyan' haktan yararlanarak, 2012 yılında mesleğe geri döndü. 

KENDİ İSTEĞİYLE BÖLGEYE GİTTİ

İnegöl Bölge Trafik İstasyonu Amirliği'nde yeniden çalışmaya başlayan Demirkol, geçen Ekim ayında Diyarbakır'da terörle mücadele kapsamında, kepçe operatörü polis memuruna ihtiyaç duyulduğunu öğrenince kendi isteği ile yaptığı başvuru sonrası Silvan İlçesi'nde kepçe operatörü olarak görevlendirildi. Yavuz Demirkol, geçen 21 Ekim günü terör örgütü üyelerinin açtıkları çukurların kapatılması sırasında PKK'lı teröristlerin yola döşeği mayının patlaması sonrası atılan roketten çıkan şarapnel parçalarıyla yaralanıp ikinci kez gazi oldu. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisi yapılan Demirkol, taburcu edildikten sonra İnegöl’e döndü.

Meslek yaşamında ikinci kez gazi olan Yavuz Demirkol, kendi isteği ile bir kez daha Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde görev yapmak için başvuruda bulundu. Bunun üzerine Demirkol, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde yine kepçe operatörü olarak geçici olarak gitti. Demirkol burada bir süre çalıştıktan sonra bu kez yine kendi isteği ile Mardin'in Nusaybin'de görevlendirildi. Vücuduna isabet eden şarapnel parçalarının neden olduğu rahatsızlığ tekrarlayınca izin alan Demirkol, İnegöl'e gelip ilçe devlet hastanesine yatarak tedavi görmeye başladı. 

BAŞBAKAN ÖVGÜYLE SÖZ ETTİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı bir konuşmasında övgüyle bahsettiği 21 yıllık Polis Memuru Yavuz Demirkol, İçişleri Bakanlığı tarafından başarı belgesine layık görüldü. Demirkol'a, İçişleri Bakanı Efkan Ala imzalı belgeyi görev yaptığı İnegöl Bölge Trafik İstasyonu Amiri Gökhan Genç tedavi gördüğü hastanede verdi. 

Belgeyi alırken duygulanan Demirkol, "Güneydoğuda görevini yapan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Onların sayesinde hayattayım. En büyük temennimiz bu terör olaylarının son bulması. Başarı belgesini gönderen İçişleri bakanımıza teşekkür ederim. İyileştikten sonra tekrar görevimin başında olacağım" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.