Hava Durumu

Bursalı genç sinemacılardan korku filmi

Bursa'da bir grup sinema tutkunu genç, korku filmi yapmak için harekete geçti. 'Cezvecini' isimli filmin fragmanını çeken oyuncular, uzun metrajlı film için yerel yöneticilerden destek bekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2012 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2012 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalı genç sinemacılardan korku filmi

'Cezvecini' filminin hem yönetmenliğini hem de oyunculuğunu yapan Hakan Gönül (22), filmin korku içerikli olduğunu, filmde insanları korkuturken düşündürmeye yönlendirdiğini dile getirdi. 'Cezvecini' isimli film için yerel yöneticiler ve işadamlarından yardım isteyen Gönül, ilk önce kısa bir tanıtımını çektikleri korku filmi için oyuncu kadrosuyla birlikte hazır olduklarını söyledi. Gönül, "Filmimiz uzun metraj korku filmidir. Türkiye'de korku filmi konusunda önemli yapıtlar var. Korku filmi çekmek aslında zor bir iş. Daha önce birkaç kısa film çekmiştim. Ama şimdiki arzum, uzun metrajlı korku filmi çekmek. İlk önce filmin konusundan bazı kesitler verdiğimiz tanıtım filmini çektik. Yaklaşık 3 dakikalık fragmanda filmin konusu hakkında ipuçları veriliyor. Benim bu filmdeki hedefim insanları korkuturken düşündürmek istiyorum. İnsanlar neden korktuğunu bilmiyorlar. Neye güldüğünün, niye ağladığının farkında olan bir insan, korkarken niçin korktuğunu bilmeli. Bunun için bu 'Cezvecini' filmimin senaryosunu yazdım" dedi.

Filmin senaryosunu 3 senede hazırladığını kaydeden Gönül, bu konuda ekibinden büyük destek aldığını söyledi. Filmde 5 karaktere yer verdiğini ifade eden Gönül, "Liseden mezun olan 5 arkadaş var. Bunlar 4 sene boyunca farklı üniversitelerde farklı bölümler okuyorlar. İçlerinden biri astronomi okuyarak diğer boyutlara daha yakın ve diğer güçlere sahip oluyor. Liseden beri aşık olduğu kızı elde etmek istiyor. Filmin fragman çekimleri 1 ay sürdü. Filmi en kısa sürede vizyona sokmak istiyoruz" diye konuştu.

Filmin Bursa tanıtımına büyük yararı olacağını kaydeden Gönül, "Filmlerin çoğunluğu İstanbul'da çekiliyor. Fakat İstanbul dışında Bursa'da genel kültürel tarihi miraslarımız. Filmin Bursa'nın o tarihi mekanlarının tanıtımına da katkı sunacağına inanıyorum" dedi.

Gönül, filmi 3 seride çekmeyi istediğini belirterek, filmdeki asıl konunun son sezonda ortaya çıkacağını sözlerine ekledi.

 

 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.