Hava Durumu

Bursalı Hamit dede 100 yaşında öldü! Tek isteği Erdoğan'ı görmekti...

Bursa'da Hamit Biçer, 100 yaşında yaşamını yitirdi. Biçer, 2 yıl önce 80 yıllık hayat arkadaşı 95 yaşındaki Emine Biçer'i kaybetmişti. Biçer, geçen yıl gazetecilere en büyük hayalinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı görmek olduğunu söylemişti.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2017 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2017 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalı Hamit dede 100 yaşında öldü! Tek isteği Erdoğan'ı görmekti...

Bulgaristan'ın Burgaz kentinin Kiremitlik Köyü'nde 1912 yılında dünyaya gelen Hamit Biçer, 23 yaşında komşu köyden 20 yaşındaki Emine Biçer ile yaşamını birleştirmişti. Biçer çifti, savaş nedeniyle Türkiye'ye göç ederek, İznik'e yerleşti. Hamit dedenin 55 yaşında çocuğu ve toplam 14 tane torun ve torunun çocuğu bulunuyor. 2 yıl önce eşi Emine Biçer'i yitiren Hamit Biçer İznik'teki evinde dün öldü. Hamit Biçer, Ekim 2016 'da yılında en büyük hayalinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı görmek olduğunu belirterek, gençlere öğütlerde bulunmuştu.

"Niyetiniz halis ise işiniz hayırlı olur" diyen Hamit Biçer, sağlık durumunu soran gazetecilere, "Bizim sağlığımız önemli değil önemli olan devletin bekası" demişti. Uzun yaşamı boyunca bir çok siyasi gelişmeler ve darbeleri de gördüğünü anlatan Hamit Dede, şöyle konuşmuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımıza Allah uzun ömürler versin. Hep onun için dua ediyorum. Bizim artık vaktimiz geldi. Tek hayalim var Cumhurbaşkanımızı görmek. Bana gelmesi ayıp olur koca devletin başı bize gelmez ama benim tek hayalim Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı görmek. "

Her öğünde mutlaka yoğurt ve ayran içtiğini söyleyen Hamit Biçer, "Bana uzun yaşamın sırrını soruyorlar. Hiçbir zaman yemek ayırmadım. Soframızda ne varsa Emine ile paylaştık" demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.