Hava Durumu

Bursalı öğretmenden fahiş fotokopi tarifesi!

İbni Sina Ortaokulu’nda bir öğretmenin, öğrencilerden ‘teksir ve proje parası’ adı altında kişi başı 5 lira topladığı iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2013 08:52
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2013 08:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalı öğretmenden fahiş fotokopi tarifesi!

Gazcılar’daki İbni Sina Ortaokulu’nda eğitim gören öğrencilerin velileri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeninin fotokopi parası için kişi başı beşer lira topladığını belirtti. Bir ders için alınan ortalama ücretin 1 buçuk lirayı geçmediğini söyleyen veliler, okul yönetiminden bilgi istedi.

TASVİP ETMEK İMKANSIZ

Duruma tepki gösteren Kamu Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, ise, miktarın haddinden fazla olduğunu söyleyerek “Öğretmenler para isteyerek dilenci pozisyonuna düşürülmektedir. Ancak öğretmenlerin maksadını aşan girişimlerini de tasvip etmemiz mümkün değil” diye konuştu.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeninin öğrencilerden fotokopi parası için beşer lira topladığı iddiası İbni Sina Ortaokulu öğrenci velilerinin tepkisine neden oldu. Yönetmelik gereği öğrencilerden sadece Okul Aile Birlikleri’nin para toplayabileceğini, okul müdürlüğüne ve Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gerekli şikayetlerde bulundukları halde geri dönüş yapılmadığını söyleyen veliler, “Başka dersler için de fotokopi, proje gibi konular için para veriyoruz. Ama bir ders için ortalama 1 TL’yi geçmiyor. Bu öğretmen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi için kişi başı beş lira toplayarak ne yaptı anlam veremiyoruz. Eşinin de kırtasiyeci olduğu yönünde iddialar var. Bu konuda okul yönetiminin bir an önce bizleri bilgilendirmesini istiyoruz” dedi.

ANKET YAPILDI

Okul Müdürü Hayri Sonaydın’ın söz konusu öğretmenden yapılan harcamalarla ilgili belgeleri istediği, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazdığı dilekçe ile de soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da konunun incelenmesi için okula müfettiş gönderileceği de verilen bilgiler arasında yer aldı. Tepkilerin büyümesi üzerine okul müdürü konuya açıklık getirmek için söz konusu öğretmenin dersine girdiği sınıflarda öğrencilere kaç para toplandığı yönünde anket çalışması yaptığı da gelen bilgiler arasında. Dersine girdiği sınıfların toplamında yaklaşık 700 TL para toplamış olduğu iddia edilen öğretmenin, bu paralarla ne yaptığı ise merak konusu oldu.

KABUL EDİLEMEZ

Duruma tepki gösteren Kamu Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu ise okullara ödenek verilmediği için öğretmenlerin veliler ile para konusunda muhatap edildiğini söyledi. Öğrenci başı 5 liraının haddinden fazla olduğunu kabul eden Türkoğlu, “Öğretmenlerimizin okullarda bu şekilde durumlara düşürülmesi kabul edilebilir değildir. Öğretmenler dilenci pozisyonuna düşmektedir. Diğer taraftan ise söz konusu öğretmenimizin topladığı rakamı da makul ve kabul edilir bulmuyorum” dedi.  (Ergün DEMİRCİ'nin ÖZEL HABERİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.