Hava Durumu

Bursaspor'a yeni Enes'ler geliyor

Türkiye'de örnek gösterilen bir altyapıya sahip olduklarını belirten Futbol Okulu Koordinatörü Hakan Cenkçiler, "Yeter ki biz onlara inanalım ve oynama şansı verelim. Yeni Enes Ünallar geliyor bunun sözünü verebiliriz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2017 08:02
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2017 08:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor'a yeni Enes'ler geliyor

Timsah'ın eğitim yuvası Futbol Okulu, minik yeteneklerin futbola ilk adımı atmasını sağlarken, sağlıklı bireyler ve iyi birer Bursasporlu nesil yetiştiriyor

EĞLENEREK ÖĞRENİYORLAR

Bursaspor'un Futbol Okulu Koordinatörü Hakan Cenkçiler, Yeşil Beyazlı kulübün altyapısından daha çok Enes Ünal'ların çıkacağını söyledi. AS TV'nin konuğu olan ve kulübün futbol okulu organizasyonuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Cenkçiler, 2006 yılından bu yana birinci önceliklerinin iyi insan, sağlıklı bireyler ve iyi birer Bursasporlu yetiştirmek olduğunu vurgulayarak, "Her çocuk futbolcu olacak diye bir kural yok. Başarılı olamayan çocuklarımızın da sosyalleşmesini sağlıyoruz. Velilerin de bu ayrımı iyi anlaması gerekiyor. Yaşları itibariyle çok küçük oldukları için oyun bazlı eğitim veriyoruz. Eğlenirken öğreniyorlar" dedi.

AİDİYETLİK DUYGUSU AŞILANIYOR

Yaş gruplarına göre yapılan çalışmaların ardından belirlenen çocukların hazırladıkları eğitimlerden geçtikten sonra Bursaspor altyapısına katıldığını ifade eden Hakan Cenkçiler, "Çıtayı 5 yaşına kadar düşürdük. Turnuvalara katılıyoruz. Yerel liglerde oynatı-yoruz. 13 yaşına geldiğinde hazır halde altyapıya teslim ediyoruz. Şu an akademi takımlarında 150 öğrencinin 100 tanesi futbol okulu öğrencisidir. Bu başarıyı göz ardı etmemek lazım. Bir kültür oluştu artık. Yoldan çevirip bir öğrencimize sorun size mutlaka 5 yıldızın ne anlama geldiğini, renklerin Uludağ'ın beyazıyla Bursa'nın ovasından aldığını her şeyi size söyleyecektir. İşte bu aidiyet duygusunu aşılıyoruz" dedi.

Bursa dışında da yeni yetenekler keşfediliyor

Yeni jenerasyondan gelecek vaat eden isimler olduğunu belirten Hakan Cenkçiler, "Özellikle 2006 takımı oyuncularımızdan çok umutluyum. Doğru insanlarla karşılaşırlarsa, yüzde 100 Avrupa'da oynarlar. Yeter ki biz onlara inanalım ve oynama şansı verelim. Yeni Enes Ünallar geliyor bunun sözünü verebiliriz. Bir çok oyuncu var beklemek, sabretmek gerekiyor. Sadece Bursa sınırları içinde değil. Artık Ankara'da, Nazilli'de, Denizli'de, İskenderun'da, Bandırma ve Konya'da da şubelerimiz var" dedi.

'Batalla arayıp maçlarımızı soruyor'

Bursaspor A Takımı'nda işlerin iyi gitmediği dönemlerde altyapı ve futbol okulunun da bundan etkilendiğini belirten Hakan Cenkçiler, minik öğrencilerinin A Takım futbolcularıyla olan anılarını anlattı. U12 İzmir Cup sırasında Pablo Batalla'nın tercümanı aracılığıyla kendileriyle görüştüğünü aktaran Cenkçiler, "Bütün maçlarımızı izleyip, takip etmiş. Antrenmanda 'Bizim ufakların maçı ne oldu?' diye skoru soruyormuş. İşte bu, altyapının oyuncu için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Harun Tekin kalecilerimize eldiven hediye etti. Bu çocuğun bunu unutma şansı yok. Özlüce Tesisleri'nde her çocuğun adına ağaç dikildi. Çocuklar yıllar sonra tarihe geçecek" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.