Hava Durumu

Bursaspor'da Ali Ay dönemi

Olağanüstü Genel Kurul sonucunda Ali Ay 1691 oy alarak Yeşil Beyazlı camianın yeni başkanı oldu. Diğer adaylardan Burhan Vatan 819, Burhan Ilgın da 93 oyda kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2016 08:19
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2016 08:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor'da Ali Ay dönemi
8,5 SAAT SÜRDÜ

Bursaspor’da gerçekleşen 52. Genel Kurul’da Ali Ay Yeşil Beyazlılar’ın 25’inci başkanı oldu. TOFAŞ Spor Salonu’nda gerçekleşen ve yaklaşık 9 saat süren kongrede haziruna oy kullanma hakkı bulunan 4 bin 734 üyeden 2 bin 887’si imza attı. Kongre Divan Kurulu başkanlığını İlhan Parseker, üyeliklerini de Ali Bocan, Murat Çalıkapan, Rıdvan İşbaşaran yaptı. 

BÜYÜK FARK ATTI

Saat 19.15’te başlayan oy verme işlemi, 21.30’da sonlandırıldı. Bu saatten sonra başlayan oy sayımı yaklaşık 2,5 saat sürdü. 2 bin 603 üye 15 sandıkta oy kullanırken, 13 sandıkta üstünlük sağlayan Ali Ay 1691 oy alarak rakiplerine büyük fark attı ve seçimi kazandı. Ay’ı 819 oyla Burhan Vatan takip etti. Diğer bir aday Burhan Ilgın ise 93 oyda kaldı. 

ORTALIK KARIŞTI

Bursaspor’da ilk olarak kürsüye çıkan Burhan Vatan'ın konuşması sırasında salon gerildi. Konuşmanın sona ermesiyle salonda yumruklar konuştu. Vatan'ın yerine geçmek istediği sırada sözlü başlayan sataşma, yumruklu kavgaya dönüştü. Diğer kongre üyeleri ile güvenlik görevlilerinin araya girmesiyle taraflar ayrıldı.

\"\"

DOSTÇA BİTTİ

Başkan seçilen Ali Ay’ı ilk tebrik eden rakipleri Burhan Ilgın ve Burhan Vatan oldu. Kongre sırasında ortam gerilirken, Genel Kurul sonunda dostane görüntülerin olması, salonda kalan az sayıda üye tarafından alkışla karşılandı. 

\"\"


AS TV fark yarattı

Bursaspor’un Olağanüstü Genel Kurulu AS TV’den anbean yayınlandı. 9 saati geçen yayında Sönmez Medya Spor Müdürü Süha Gürsoy, konuklarıyla kongrenin nabzını tuttu. bursahakimiyet.com.tr de televizyon başında olamayanlar için kongrenin heyecanını internetten okuyuculara aktardı. 

\"\"

Bana gurur yaşattınız

Bursaspor’un yeni başkanı Ali Ay, teşekkür konuşması yaparken, “Bana çok güzel bir gurur yaşattınız, teveccüh gösterdiniz, beni Bursaspor başkanı yaptınız. Size ne kadar teşekkür etsem azdır. Her zaman her yerde en büyük Bursa olacak. Bundan emin olun” diyerek sözlerine başladı.

1-1,5 ay gece gündüz çalışıp planlama yapacaklarını belirten Ay; “Borçlarımızı uzun vadeye yayacağız ve sportif başarı da ardından gelecek. Hamza Hamzaoğlu takımın başında zaten. Allah Bursaspor’un yardımcısı olsun. Biz her şeye hazırız. Bursaspor’umuzu çok iyi yerlere getireceğiz” dedi. Bu arada mazbata töreni bugün saat 11.00’de Özlüce Tesisleri’nde düzenlenecek. 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.