Hava Durumu

Bursaspor'da tek hedef galibiyet!

Süper Lig'de son 6 maçtan galibiyet çıkaramayan Bursaspor, bu akşam Beşiktaş karşısında kötü gidişe son vermek istiyor. Vodafone Park'ta saat 19.00'da başlayacak ve Mete Kalkavan'ın yöneteceği maçta Yeşil Beyazlılar'da tek hedef galibiyet.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2019 07:55
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2019 07:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor'da tek hedef galibiyet!

Bursaspor bu akşam kritik bir maça çıkacak. Yeşil Beyazlılar deplasmanda Beşiktaş'a konuk olacak. Vodafone Park'taki dev maç saat 19.00'da başlayacak. Mete Kalkavan'ın yöneteceği maç Beinsports1'den ekranlara gelecek. Lig'de geride kalan 20 maçta 12 beraberlik alan ve oynadığı son 6 maçta galibiyete hasret kalan Bursaspor, İstanbul'dan mutlak puan çıkarmanın hesapları içinde.

ALT SIRALARLA BAĞ KOPSUN

Teknik direktör Samet Aybaba zorlu mücadeleyi dönüm noktası olarak görüyor. Bugüne kadar futbol şansının yanlarında olmadığına inanan deneyimli teknik adam, bu tabloyu tersine çevirmeyi amaçlıyor. 20'nci hafta sonunda topladığı 24 puanla 11'inci basamakta yer alan Bursaspor, 33 puanla 3'üncü sırada yer alan rakibi karşısında kazanarak alt sıralarla bağını tamamen kopartmayı hedefliyor.

YUSUF İÇİN FARKLI MAÇ

Bursasporlu Yusuf Erdoğan Beşiktaş'la oynadığı son 5 maçta 4 gole katkı koydu. Tecrübeli futbolcu Trabzonspor formasıyla Beşiktaş filelerini 2 kez havlandırırken, Bursaspor'da da 2 kez asist yaptı. Bursaspor'da Beşiktaş'a karşı gol atan Diafra Sakho ve Tunay Torun sakatlıkları sebebiyle maçta takımdaki yerlerini alamayacak.

TEKNİK ADAMLARIN 20'NCİ MAÇI

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ve Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, teknik adamlık kariyerlerinde daha önce 19 maçta karşı karşıya geldi. Bu mücadelelerin 10'unda taraflar yenişemezken; Güneş'in 6, Aybaba'nın ise 3 galibiyeti bulunuyor. Aybaba, Güneş'in ev sahibi olduğu maçlarda ise henüz galibiyetle tanışamadı. 8 randevuda Güneş'in takımları 4'er galibiyet ve beraberlik elde etti.

TARAFTAR TRİBÜNDE YOK

İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu kararıyla bugün Vodafone Park'ta oynanacak karşılaşmayı Bursasporlu taraftarlar misafir tribününden izlemeyecek. Beşiktaş yönetimi Bursaspor yönetimine kişi sayısı kadar davetiye verdi.

MAÇ HEYECANI AS TV'DE

Bursaspor'un Beşiktaş ile İstanbul'da oynayacağı kritik maçın tüm ayrıntıları AS TV farkıyla ekranlara gelecek. Maç öncesi ve sonrasında İstanbul'dan yapılacak canlı yayınlarla bu önemli maçın ayrıntıları izleyenlere aktarılacak.

İKİNCİ YARIYA DİKKAT

Bursaspor'la Beşiktaş arasındaki maçların ikinci yarıları daha gollü geçiyor. İki takımın birbirlerinin filelerini havalandırdığı 26 golün 17'si karşılaşmanın ikinci yarısında geldi.

SON GALİBİYET ŞAMPİYONLUKTA

Bursaspor ile Beşiktaş bugün Süper Lig tarihinde 100'üncü maçlarına çıkacak. Bundan önceki 99 maçta Bursaspor 16 galibiyet elde etti. Beşiktaş'ın galibiyet sayısı ise 45. Yeşil Beyazlılar ezeli rekabette rakiplerini deplasmanda sadece 4 kez yenebildi. Bursaspor Beşiktaş karşısındaki İstanbul'daki son galibiyetini şampiyonluğa ulaştığı 2009-10 sezonunda 3-2'lik skorla elde etmişti.

GÖZLER METE KALKAVAN'DA

Beşiktaş Bursaspor maçını İstanbul Bölgesi hakemi Mete Kalkavan yönetecek. Bursaspor Kulübü MHK'nin bu kararına tepki gösterdi. Mete Kalkavan Bursaspor'a şanslı gelmiyor. Kalkavan yönetiminde 19 maça çıkan Yeşil Beyazlılar sadece 5 galibiyet elde edebildi. Beşiktaş ise Mete Kalkavan'ın yönettiği 23 maçın 14'ünü kazandı. Mete Kalkavan'ın düdük çaldığı iki takım arasında oynanan iki maçtan Beşiktaş galip ayrılmıştı.

TİMSAH'TA İKİ EKSİK

Bursaspor'da Beşiktaş'a karşı iki önemli futbolcu takımdaki yerlerini alamayacak. Yeşil Beyazlılar'da sakatlığı bulunan Diafra Sakho ve Tunay Torun Beşiktaş'a karşı forma giyemeyecek. Beşiktaş'ta ise Ricardo Quaresma cezası nedeniyle Bursaspor'a karşı oynayamayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.