Hava Durumu

Bursaspor'da 'ya tamam ya devam'

Süper Lig'de kalma savaşı veren şampiyon apoletli Bursaspor bu akşam Antalyaspor karşısında haftalar süren galibiyet özlemine son vermek için oynayacak. Yeşil Beyazlılar'ın zorlu mücadelesi saat 20.30'da başlayacak. Karşılaşmayı Hüseyin Göçek yönetecek. Maç Beinsports1'den ekranlara gelecek.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2019 07:57
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2019 07:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor'da 'ya tamam ya devam'

Bursaspor Antalyaspor karşısında Süper Lig'deki kaderini belirleyecek tarihi bir sınava çıkacak.

YA TAMAM YA DEVAM

Bursaspor Süper Lig'in 32'nci haftasının açılış maçında bugün deplasmanda Antalyaspor ile karşılaşacak. Yeşil Beyazlılar'ın ligde kalma yolunda, 'Ya tamam ya devam' maçına çıkacak olması bu karşılaşmayı tarihi bir öneme büründürüyor. Küme düşme potasında yer alan Yeşil Beyazlılar rakibini yenerek haftalar sonra 3 puana ulaşmayı hedefliyor. Bursaspor'un gözü ayrıca Süper Lig'de kalma yolunda büyük çekişme yaşadığı Erzurumspor ve Göztepe'nin alacağı sonuçlarda olacak.

MESUT HOCA İLK PEŞİNDE

Bursaspor için hayati öneme sahip karşılaşma saat 20.30'da başlayacak. Mücadeleyi Bursaspor'la yıldızı barışmayan hakem Hüseyin Göçek yönetecek. Maç Beinsports1'den ekranlara gelecek. Antalyaspor maçı öncesi 3 gün önceden Antalya'ya giden Bursa-spor'da teknik direktör Mesut Bakkal oyuncularını zorlu mücadeleye motive etmeye çalıştı. Mesut Bakkal bu karşılaşmayı kazanarak 5 maç sonra Yeşil Beyazlı takımdaki ilk galibiyetini elde etmemenin hesaplarını yapıyor.

KRİTİK MAÇA TARTIŞMALI HAKEM

Merkez Hakem Kurulu Bursaspor'un bugün deplasmanda Antalyaspor ile oynayacağı maça hakem Hüseyin Göçek'i atadı. Son yıllarda Bursaspor'la yıldızı barışmayan Göçek taraftarın tepkisi nedeniyle bir süre Yeşil Beyazlı takımın maçını yönetmemişti. Bursaspor Göçek'in yönettiği 30 maçta 12 galibiyet 10 yenilgi elde etti. Hüseyin Göçek Bursaspor'la Antalyaspor arasında bir maçta düdük çaldı ve 2007'deki mücadele golsüz eşitlikle tamamlandı. Antalyaspor'a şanslı gelmeyen Hüseyin Göçek Kırmızı Beyazlılar'ın 31 maçında görev yaptı. Antalyaspor bu maçlarda sadece 6 galibiyet elde etti ve 15 maçtan yenik ayrıldı.

TARAFTAR YALNIZ BIRAKMAYACAK

Bursaspor taraftarı bugünkü karşılaşmada takımını yalnız bırakmayacak. Yeşil Beyazlılar kara ve uçak yolculuğuyla Antalya'ya ulaşırken, zorlu mücadelede tribündeki yerlerini alarak takımlarının bu tarihi maçında itici bir güç olmak için destek verecek.

SAKHO KULÜBEYE, UMUT FORVETE

Bursaspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal'ın Antalyaspor karşısında kadroda revizyon yapması bekleniyor. Tecrübeli teknik adam haftalardır gol atamayan ve son Antalyaspor maçındaki performansıyla büyük eleştiri toplayan Diafra Sakho'yu kulübeye çekecek. Sakho'nun yerine Umut Nayir sahaya çıkacak. Latovlevici'nin de kulübeye çekilerek yerine Onur Atasayar'ın forma giyme ihtimali bulunuyor.

TİMSAH'TA İKİ EKSİK

Bursaspor'da bugün oynanacak Antalyaspor maçında kart cezalısı Yusuf Erdoğan forma giyemeyecek Antalya'ya götürülen tecrübeli futbolcunun yanı sıra sakatlığı nedeniyle sezonu kapatan Barış Yardımcı da zorlu mücadelede takımdaki yerini alamayacak.

İSTATİSTİKLER 'KAZANIR' DİYOR

Bursaspor'la Antalyaspor bugüne kadar birbirlerine 56 kez rakip oldu. Bu maçların 16'sını Antalyaspor, 23'ünü ise Bursaspor kazandı. Ev sahibi ekibin kendi sahasındaki galibiyetlerde 11'e 9'luk üstünlüğü var. Antalyaspor Bursaspor'la oynadığı son 7 Süper Lig maçının 5'ini kazandı. Antalyaspor ile oynadığı son 2 Süper Lig maçında gol sevinci yaşayamayan Bursaspor, rakibi karşısında hiç 3 maçlık seri yaşamadı. Bursaspor'u konuk ettiği son 9 Süper Lig maçının sadece üçünü kazanabilen Antalyaspor, bu 3 galibiyeti son 3 karşılaşmada aldı.

DEPLASMAN KARNESİ ÇOK KÖTÜ

Bu sezon Süper Lig'de deplasmanda sadece Akhisarspor'u yenen Bursaspor son 8 dış saha maçından sadece 4 puan çıkarabildi. Yeşil Beyazlılar'ın oynadığı bu 8 maçta rakip fileleri sadece 2 kez havalandırmış olması yaşadığı gol sıkıntısının en büyük göstergesi. Süper Lig'in en az gol atan takımı konumundaki Bursaspor deplasmanda da 11 golle Akhisarspor'la birlikte en kötü istatistiğe sahip iki takımdan biri.

MAÇ HEYECANI AS TV'DE

Bursaspor'un Süper Lig'deki kaderini belirleyecek Antalyaspor maçının tüm ayrıntıları AS TV farkıyla ekranlara gelecek. Yeşil Beyazlı takımın üç gün süren Antalya kampını da mercek altına alan AS TV, karşılaşmanın öncesi ve sonrasında yaşananları da ekranlara taşıyacak. Antalya'dan gün boyu yapılacak yayınlarla kritik maçın heyecanı izleyenlere aktarılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.