Hava Durumu

Bursaspor'dan menajerlere dudak uçuklatan rakamlar

TFF, kulüplerin menajerlere ödediği komisyon ücretlerini açıkladı. Buna göre Yeşil Beyazlı kulüp menajerlere en çok ücret veren 3. kulüp oldu. Ali Ay yönetimi konuyla ilgili kamuoyuna Recep Bölükbaşı ve kendi dönemlerini kapsayan ödemeler hakkında bilgilendirme yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2017 05:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2017 05:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor'dan menajerlere dudak uçuklatan rakamlar

Türkiye Futbol Federasyonu, 2016-2017 sezonu şubat ayı sonu itibariyle menajerlere ödenen komisyon ücretlerini açıkladı. Bursaspor, tüm profesyonel kulüpler arasında ödediği 586 bin 924 TL ve1 milyon 72 bin 846 Euro ile menajerlere en çok ücret veren 3. kulüp oldu. Hatırlanacağı gibi Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, 15 Nisan 2016'da "Menajerlerden futbolcu almayacağız" açıklamasını yapmıştı.

KULÜPTEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Ali Ay yönetimi resmi siteden vakit kaybetmeden bir açıklama yayımladı. Açıklamada, Recep Bölükbaşı ve kendi dönemlerini kapsayan ödemelere vurgu yapıldı. Açıklamada, "TFFnin yayınladığı liste, bizim dönemimizde transferi ve uzatması gerçekleşen oyuncuların listesidir. 2016-2017 döneminde yaptığımız menajer ödemelerinin büyük bir kısmı, bizden önceki dönemlerde gerçekleşen transferlerden dolayı oyuncu menajerlerine ödediğimiz komisyonlardır" denildi.

İŞTE O İSİMLER

TFF'nin açıklamasında kulüplerin hangi futbolcu için hangi menajere ödeme yapıldığını da açıkladı, TFF'nin açıklamasına göre Bursaspor, Del Valle, Boban Jovic, Sercan Yıldırım, Onur Atasayar, Harun Tekin (sözleşme uzatma), Serdar Kurtuluş, Vieux Sane, Bilal Kısa, Josua John, Furkan Özçal, Sinan Bakış ve Merter Yüce için menajerlere ödeme yaptı. Süper Lig'de menajerlere en çok ücret ödeyen kulüp 1 milyon 568 bin 520 Euro ile Fenerbahçe olurken, ikinci sırada Karabükspor yer aldı.

RAKAMLAR BELİRTİLDİ

Kulüpten yapılan açıklamada rakamlara da yer verilerek, "Ayrıca, yine bizden önceki transferler nedeniyle menajerlere yapılacak ödemeler devam edecektir. Bizim dönemimizde gerçekleşen transferlere ödediğimiz toplam rakam 163 bin 875 Euro ve 380 bin 764 TL'dir. Geçmiş dönemlerde transfer edilen oyuncuların menajerlerine ise 908 bin 971 bin Euro ve 206 bin 160 TL ücret ödemesini gerçekleştirmiş bulunmaktayız" ifadelerine yer verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.