Hava Durumu

Bursaspor'un şampiyonluk çıkışı engellenmek istendi

BURSASPOR Kulübü ile ilgili yürütülen mali yolsuzluk davasında, aralarında Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı'nın da bulunduğu tutuksuz 36 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2013 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2013 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor'un şampiyonluk çıkışı engellenmek istendi

Başkan Yazıcı’nın da hazır bulunduğu duruşmada, Ankara 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilerek uzman bilirkişi heyeti tarafından incelenen dosya mahkemeye ulaştı. Bilirkişi raporunda herhangi bir suç teşkil eden durumun bulunmadığını ifade eden sanıklardan Bursaspor Kulübü Hukuk Danışmanı Öztürk Yazıcı, “Bizim şampiyonluk sonrası çıkışımız bu davayla engellenmek istenmiştir” dedi.

Bursaspor Kulübü ile ilgili yürütülen mali soruşturmanın ardından tutuksuz 36 sanık hakkında, 'zimmet, görevi kötüye kullanmak, resmi belgede sahtecilik, soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek, örgüt kurmak ve suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak' suçlamalarıyla 12 yıldan 36 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına sanıklardan Bursaspor Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı, Başkan Yardımcısı Haluk Özkıycı, Bursaspor Kulübü Hukuk Danışmanı Öztürk Yazıcı, Kulüp Avukatı Jale Demir, Bursaspor Kulübü eski Genel Müdürü Osman Nuri Biçer, Muhasebeci Sema Çavuşoğlu,  Bursaspor TV Genel Müdürü Mehmet Gerçeksi, Denetleme Kurulu Başkanı Mümin Pekcan, Denetleme Kurulu üyeleri Basri Ünsalar ve Akın Ardalan katıldı.

“ŞAMPİYONLUK SONRASI ÇIKIŞ ENGELLENMEK İSTENDİ”

Mahkemede konuşan sanıklardan Bursapor Hukuk İşleri Sorumlusu Avukat Öztürk Yazıcı, Bursaspor Kulübü’nün kamu yararını bir dernek olduğunu ve keyfi idare edilemeyeceğini söyledi. Bilirkişi tarafından incelenen raporda herhangi bir suç teşkil eden durumun bulunmadığını ifade eden Yazıcı, “Soruşturma savcısı 3 ay inceleme yaptı. Bir şey çıkmadı. Dosya Ankara’ya gitti ondan da herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı. Bizim şampiyonluk sonrası çıkışımız bu davayla ertelendi. Gözaltılar yüzünden takıma yeterince odaklanamadık ve haklarını veremedik. Artık bu davanın tamamlanması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Sanıkların avukatları da bilirkişi raporunda herhangi bir suç teşkil eden durum bulunmadığını belirterek müvekkillerinin beraatlerini talep ettiler. Mahkeme heyeti hazırlanan raporun incelenmesi ve Cumhuriyet Savcısı’nın mütalaasını hazırlaması için duruşmayı erteledi.

”SADECE TRANSFERE ODAKLANMAK İSTİYORUZ”

Duruşma çıkışı Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı ile birlikte adliyeden ayrılan Kulübün Hukuk İşleri Danışmanı avukat Öztürk Yazıcı, bilirkişi raporunun gelmesinin ardından davanın bitirilmesi gerektiğini söyleyerek, “Futbol kulüplerinde transfer sezonu önemlidir. Dolayısıyla sadece transfere odaklanmak, önümüzdeki yılın plan ve programına odaklanmak istiyoruz. Bizim bir görevimiz var. Bir an önce davanın bitmesini ve gündemden kalkmasını istedik ama mahkeme duruşmayı 6 hazirana erteledi. Daha önceki bütün davalar beraatle sonuçlandı. Gündemimizde sadece bu dava kaldı. Bu davada inşallah tarihe gömülür” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.