Hava Durumu

Büyükşehir'de gündem: Trafik kâbusu

Bursa, Mudanya Köprülü Kavşağı inşaatı yapım çalışmaları sebebiyle trafik kâbusu yaşarken, konu Büyükşehir Belediye Meclisi'ne damga vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2016 05:04
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2016 05:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Büyükşehir'de gündem: Trafik kâbusu
Bursa, Mudanya Köprülü Kavşağı inşaatı yapım çalışmaları sebebiyle trafik kâbusu yaşarken, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin haziran ayı oturumunda da gündem arapsaçına dönen trafik oldu. Köprüden geçişlerin kapatılması ve trafiğin alternatif güzergahlardan verilmesi sebebiyle özellikle Bursa'dan İzmir yönüne gidiş ve Mudanya'dan Bursa'ya geliş istikametinde sabah saatlerinden itibaren yaşanan sıkıntıyı meclise taşıyan CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ, çalışmaların ramazan ayında başlamasına tepki gösterdi. 

Trafiğin felç olduğunu belirten Aktuğ, “Yeni projede ne değişti? Ramazanda oruç tutan vatandaş illallah diyor. Yaptığınız projede stadyuma bağlantı yapıyorsunuz. Eğer bu çalışmadan sonra trafik sıkışıklığı sürerse Bursalılara ihanet etmiş olursunuz. Değişiklik olduğunu görmediğimiz, ulaşıma bir düğüm noktası olarak gördüğümüz bu projeyi doğru bulmuyoruz” diye konuştu. 


 

Başkan Altepe, “Okullar açılmadan, yeni kavşağımızın açılışını gerçekleştirmiş olacağız. Burası tamamlandığında, 50 bin nüfuslu Dikkaldırım Mahallesi’ne direkt geçişi mümkün olacak. Hem Bursa-İzmir, Bursa-Mudanya hem de Acemler ve Orhaneli Yolu istikametlerinde sıkıntısız geçiş sağlanacak.” dedi.




BURSA RAHATLAYACAK 

Eleştirilere yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, Bursa'ya değer katacak kavşağı Karayolları Bölge Müdürlüğü ile ortaklaşa hayata geçireceklerini ifade etti. Şu anda yaşanan trafik sıkışıklığının, yolun yeni halinin bilinmemesinden kaynaklandığını kaydeden Başkan Altepe, “Bittikten sonra geçişler ayrılıyor, 4 şerit oluyor. Okullar açılmadan önce tamamlanacak. Dikkaldırım'a girişinden tutun İzmir ve Mudanya aksına kadar trafik rahatlayacak. Şu an trafik nasıl akıyor, düzenlemeden sonra ne olacak? Her şey düşünüldü. Bu işin başında Karayolları da var. Rastgele yapılıyormuş izlenimi yanlış. Vatandaş yolu tam olarak bilmediği için şu an sıkışıklık oluyor. Bugünden sonra vatandaş da nereden gideceğini öğrenince sıkışıklık giderilecek. Burada gidiş gelişler rahatlayacak. Yine Balat ile ilgili bir kavşak yaptık. Gidiş geliş köprülerini yaptık. Hemen başlıyoruz Balat’a girişi kısa zamanda bitireceğiz” diye konuştu. 

Rabia Deniz
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.