Hava Durumu

Büyükşehir'den yeni yol haritası

AS TV'deki 'Sönmez Medya Buluşmaları' programının ilk konuğu Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş oldu. Kentsel dönüşümden ulaşıma, Bursalıların merak ettiği tüm soruları cevaplayan Başkan Aktaş, yeni yol haritasını paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2018 07:55
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2018 07:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Büyükşehir'den  yeni yol haritası

HABER I BURCU SEKMEN I

Bursa Hakimiyet Gazetesi'nin deneyimli köşe yazarları ve editörleri, gündem toplantısında kent yöneticilerini ağırlıyor. AS TV ekranlarında her Çarşamba günü akşam 20.15'te yayınlanacak olan 'Sönmez Medya Buluşmaları'nın ilk konuğu Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş oldu. Bursalıların merak ettiği tüm soruların Başkan Aktaş'a sorulduğu programda, ulaşım ve kentsel dönüşüm konuları masaya yatırıldı.

Bursa'nın en büyük sorunu olarak kabul edilen ulaşım ve trafik hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Aktaş, "En son ulaşım master planı 2011 yılında yapılmış. Güncelleştirilmiş ulaşım master planı için ön görüşmelerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalarımızda başta Acemler olmak üzere birkaç noktada 3 katlı yol planımız var. Ama tabii ki Bursalılara trafikte nefes aldırmak için ufak dokunuşlar yapıyoruz. Esentepe Kavşağı bitti, Tuna Kavşağı da tamamlanmak üzere" diye konuştu.
Metro hattında ciddi aksaklıkların olduğunu belirten Başkan Aktaş, "Metroda en büyük eksiğimizden biri de yazılım. Bunlar ortalama olarak 90 milyon lira tutuyor. Temel birçok eksiğimiz var tuvalet, asansör gibi. Ufak maliyetli küçük dokunuşlarla trafiğe destek sağlamaya çalışıyoruz. Metro gidip geliyor onda bir sıkıntı yok. Fakat bizim derdimiz insanları toplu taşımaya teşvik etmek. Uludağ Üniversitesi, Adliye, Tapu Kadastro bize gelip servis istedi ve bu imkanı sağladık. Çünkü metro zaten onların işe gidiş ve dönüş saatlerinde dolu. Biz insanların işe toplu gitmesini daha sağlıklı görüyoruz, çünkü diğer koşulda metroya gitmek için arabalarını kullanacaklar en azından bunu kontrol altına alarak trafiği rahatlatmış olduk. Etkileri de hissedildi zaten" dedi.

ALTERNATİF TERMİNAL FORMÜLÜ
3 milyon nüfuslu Bursa'nın en az 12 ilçesinin şehrin her yönüne ulaşım sağladığını kaydeden Alinur Aktaş, "Mevcut yolcu aktarım sistemimiz şehrin Doğu-Batı aksında yer alıyor. Şehirler arası terminaldeki yoğunluğu kontrol altına almak için birtakım kamulaştırmalarla bir nokta oluşturmayı düşünüyoruz. Tam bir terminal formatında yapmayacağız elbette ama yoğunluğu da bir şekilde dağıtmamız lazım" şeklinde konuştu.

'ŞEHİR DİKEY DEĞİL YATAY BÜYÜR'

Bursa'nın gündemine oturan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da konuşan Aktaş, kentsel dönüşümdeki şekil ve içeriğin trafikte büyük rol oynadığına vurgu yaparak, "Dikey büyüme ile şehrin temel sorunlarını çözemeyiz,yatay büyümemiz lazım. Şehrin güneyi dağlık alan olduğu için Kuzey, Doğu ve Batı'yı kullanabiliyoruz. Büyüme konusunda sanayileşme yönü ile birlikte Batı daha elverişli görünüyor. Dönüşümdeki başlıca kriterimiz, parsel bazında değil ada bazında büyümektir" dedi. Kentsel dönüşümün yüksek katlı binalarla sağlanamayacağının altını çizen Aktaş, "5 katlı binanın yerine 12 katlı bina yaptığınızda insanlar o yüksek binalarda rahat yaşıyor fakat yataya indiklerinde yani şehre karıştıklarında yaşam kilitleniyor. Bu konuda kimsenin taviz vermemesi gerekiyor. Kentsel dönüşümü yaparken yeşil Bursa'yı da düşüneceğiz ve insanımızın bahçesini, parkını, otoparkını da ihmal etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI İLE ULUDAĞ ZİRVESİ

Uludağ'ın ciddi bir çalışma ile güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Alinur Aktaş,Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun tavsiyesi ile Ocak 2019'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla bir zirve gerçekleştirmek istediklerini ve bu sayede Uludağ'ı bir çekim merkezi noktasına taşıyabileceklerini söyledi.

2018'in ilk günlerinde gerçekleştirilen 'Dört Mevsim Uludağ Çalıştayı'nı ele alan Başkan Alinur Aktaş, "Uludağ'ı ilk önce Bursalılara tanıtmalıyız. Uludağ sadece kar yağdığında gidilecek bir yer değildir. Farklı aktivitelerle bölgeye hak ettiği değeri vereceğiz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.