Hava Durumu

Celal Sönmez’e hizmet teşekkürü...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası kuruluşun 125. yılını Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlene muhteşem bir törenle kutlandı. Gecede BTSO’nun kuruluşundan bu güne 125 yıllık tarihi gözler önüne serildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2014 00:02
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2014 00:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Celal Sönmez’e hizmet teşekkürü...

Koza Han’da 1889 yılında kurulan BTSO’nun gurur gecesine Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın yanı sıra, Milletvekilleri, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilçe belediye başkanları ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Bu gün Türkiye’nin en eski ve en büyük ticaret odası olan BTSO’nun kurucusu Osman Fevzi Efendi’nin hologram konuşması ile başlayan gecede Osman Fevzi Efendi, BTSO’nun kuruluşunu ve amacını anlattı. 

\\\\\\\"\\\\\\\"

BURKAY: ‘EMİN ADIMLARLA’

Kurucu Osman Fevzi Efendi’nin hologram konuşmasının ardından söz alan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay kuruluşundan bu güne kadar odaya emeği geçen herkese teşekkür etti. Odanın çalışmaları ve amacı hakkında bilgi veren Burkay, Türkiye’nin geçmişten bu güne ekonomik değerlendirmesini de yaptı. BTSO’nun geçmiş çalışmaları hakkında bilgi veren Burkay gelecek dönemde gerçekleştirmeyi düşündükleri projelerini anlattı. BTSO’nun geçmişten günümüze birçok ilke imza attığını vurgulayan Burkay emin adımlarla hedeflerine yürüdüklerini ifade etti. Burkay’ın ardından söz alan BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk da Bursa’nın Türkiye’nin lokomotif kentlerinden biri olduğunu ifade etti.

ALTEPE: ‘YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR’

Bursa Büyük Şehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise Bursa’nın tarihi başkent olduğunu belirterek BTSO’nun kurtuluşundan bu güne Bursa’nın sanayisine ve ticaretine büyük katkılar sağladığını belirtti. BTSO’nun Bursa’nın sosyal hayatına da önemli katkılar sağladığını ifade eden Başkan Altepe, BTSO’nun kentin tüm sosyal alanlarında katkısının olduğunu ifade etti. Bursa’nın dünyanın en önemli ticaret merkezlerinden biri olduğunu vurgulayan Altepe kentin Türkiye’nin kalkınmasına önemli katkılar koyan bir şehir olduğunu ifade etti. ‘Hedeflerimiz büyük, kent olarak yapacak çok işimiz var’ diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe Bursa’nın çok hızlı geliştiğini ifade etti. Altepe BTSO ile iş birliği yaparak bir çok önemli projeye imza atacaklarını vurguladı. Altepe sanayi ve üretim sektörünün çevreye sahip çıkmasını diledi. 

\\\\\\\"\\\\\\\"

HİSARCIKLIOĞLU:‘SÖNMEZ’DEN DEVRALDILAR’

Kısa adı TOBB olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da konuşmasında Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a övgüler yağdırdı. Bursa’nın her zaman üretimin ve ticaretin başkenti olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu BTSO’nun ve Ticaret Borsası’nın uluslar arası standartlarda üyelerine hizmet verdiklerini ifade etti. Mevcut Başkan İbrahim Burkay’ın BTSO’nun eski başkanlarından rahmetli Ali Osman Sönmez ve geçmiş yıllarda üç dönem BTSO Başkanlığı yapan Celal Sönmez’den 5 yıldızlı bayrağı devraldıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu yönetimin kaliteli hizmeti arttırarak devam ettirdiğini ifade etti. ‘Bursa Türkiye için çok önemli’ diyen Hisarcıklıoğlu Bursa’nın son 5 yılda ihracatını 10 kat arttırdığını söyledi. Hisarcıklıoğlu e-ticarete dikkat çekerek, e-ticaretin arttırılması gerektiğini savundu. E-ticarette yasal sıkıntılar olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’dan destek istedi.

KARALOĞLU: ‘BTSO’NUN GÜCÜ BURSA’NIN GÜCÜ’

Hisarcıklıoğlu’nun ardından söz alan Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise ülkede güven ve istikrar ortamı olduğunu belirterek iş adamlarının geleceğe güvenle baktıklarını söyledi. ‘Bu gün bursa sanayisi ile üretimi ile ihracatı ile gerçekten lokomotif olduysa bunu sizlerle başardı’ diyen Karaloğlu BTSO’nun yeni fırsatlar için üyelerini dünya ile tanıştırdığını ifade etti. BTSO’nun gücünün Bursa’nın gücü olduğunu ifade eden Bursa Valisi Münir Karaloğlu sanayicilere ve geçmişten bu güne kadar oda yönetiminde görev alanlara katkılarından teşekkür etti. 

\\\\\\\"\\\\\\\"

YILMAZ: ‘İFTİHAR ETTİĞİMİZ BİR KENT’

Gecede son sözü alan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da BTSO’nun kuruluşundan bu güne kadar çok önemli bir güç olduğunu ifade etti. ‘Tarih son derece önemli 125 yıl dile kolay’ diyen Yılmaz, ticaret odasının köklü bir kuruluş olmasının yanı sıra Bursa’nın da ne kadar köklü bir kent olduğunun göstergesi olduğunu ifade etti. Cumhuriyetin gelişmesi açısından Bursa’nı son derece önemli bir şehir olduğunu ifade eden Yılmaz; “Bursa bir tarih şehri, tarım şehir, turizm şehri ama her şeyden önce bir sanayi şehri” dedi. ‘Bursa birçok açıdan, ekonomik değerlerde iftihar ettiğimiz bir kent’ diyen Yılmaz 2023’de ihracat rakamlarında çok daha ileriye gidileceğini umut ettiğini ifade etti.

‘BURSA BÜYÜRSE TÜRKİYE BÜYÜR’

Türkiye’nin yakın tarihteki ekonomisi değerlendiren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz 2002 itibar ile Türkiye’nin büyük bir atılım gerçekleştirdiğini ifade etti. Bursa’nın büyümesi ile Türkiye’nin büyüyeceğini ifade eden Yılmaz küresel krize rağmen yüzde 5 reel büyümenin gerçekleştiği ifade etti. ‘Rehavete kapılırsak çok büyük yanlış yaparız’ diyen Yılmaz, değişimin ve reformların devam ettirilmesi gerektiğini söyledi. Bütün kesimleri ile Türkiye’nin 2023 hedeflerine sahip çıktığını ifade eden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ‘bu hedeflere reform yapmadan ulaşamayız’ dedi. Sanayin en önemli merkezlerinden birinin Bursa olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz Bursa’da sanayinin istihdamdaki payının yüzde 40 olduğunu söyledi.

\\\\\\\"\\\\\\\"

‘ARTIK ŞEHİRLER YARIŞIYOR’

Dünya genelinde artık şehirlerin yarıştığını ifade eden Bakan Yılmaz kentin bütün boyutları ile şehrin sağladığı imkanlarını tanıtmanın ve cezp etmenin çok önemli olduğunu ifade etti. Yılmaz Bursa’nın bu açıdan çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. 

\\\\\\\"\\\\\\\"

GEÇMİŞ UNUTULMADI 

BTSO’nun kuruluş gecesinde , kurucu Osman Fevzi Efendinin Torunu Mehmet Menduh Gökçen’e, ilk üyelerinden 1948 yılında üye olan Uludağ Maden sularını temsilen Ömer Kızıl’a, 1952 yılında odaya üye olan Gökçen Sanayi ve Ticaret Şirketi adına Mehmet Menduh Gökçen’e, 1954 yılında üye olan Batı Dokuma adına Esra Üstenci’ye, 1954 yılında üye olan Metin Kızanlıklı’ya , 1954 yılında üye olan Kemal Uğurlu’ya , 1955 yılında üye olan Oğuz Türkel, ve 1956 yılında üye olan Ömer Lütfü Take’ye ‘Vefa Ödülü’ verildi. Gecede ayrıca BTSO’nun eski başkanlarından 1967-1669 yılları arasında görev yapan Hüseyin Suat Sungur’a, 1983-1984 yılları arasından başkanlık yapan Mehmet Şener’e 1989-1990 yılları arasında görev yapan Mutlu Uras’a, 1995- 2013 yılları arasında görev yapan Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez’e ‘Vefa Ödülü’ verildi.

Fatmagül Bayram

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.