Hava Durumu

Cenazede hakkını helal etmeyince...

Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Yalıkavak Beldesi’nde tavuk ve ördeklerini zehirleyerek öldürdüğünü iddia ettiği komşusunun cenaze namazında "İtirazım var. Merhumu iyi bilmem. Hakkımı helal etmiyorum" diyen Tahir Bice, baskılara dayanamayarak Bodrum’u terk etti.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2013 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2013 12:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cenazede hakkını helal etmeyince...

Ailesiyle memleketi Tokat’a giden Bice, "Olaydan sonra huzurum kalmadı. Gittiğim her yerde çeşitli baskılara maruz kaldım. ’Hakkını helal et yardım edelim’ dediler. Hakkımı yine helal etmedim, etmiyorum. Memleketim Tokat’a dönüyorum" dedi.

Yalıkavak’ta tavuk, ördek yetiştiren, organik yumurta üreticiliği yapan evli 3 çocuk babası 52 yaşındaki Tahir Bice, 2012 yılının haziran ayında, hayvanlarını zehirlediği iddiasıyla komşusu 73 yaşındaki emekli sağlık memuru Osman Dağar’la mahkemelik oldu. Ancak, Doğar aynı yıl içinde vefat edince dava da düştü.

CENAZEDE ’HAKKIMI HELAL ETMİYORUM’ DEDİ

Osman Dağar için Yalıkavak Yemiş Camii’nde kılınan cenaze namazına katılanlar arasında saf tutan Bice, imamın "Merhumu nasıl bilirdiniz? Hakkınızı helal ediyor musunuz?" sorularına elini havaya kaldırarak şu yanıtı verdi:

"İtirazım var. Merhumu iyi bilmem. Hakkımı helal etmiyorum. Çünkü benim, kanserli karımın ve üç çocuğumun rızkını elde ettiğim, 600’e yakın tavuk ve ördeğimi zehirleyerek öldürdü. Defalarca kendisine gidip, ’Komşumsun Osman amca, gel şu borcunu öde, helalleşelim’ dedim. Çocuklarına da söyledim. Kimse beni ciddiye almadığı gibi, elimdeki diğer hayvanlarımı da zehirlemekle tehdit ettiler."
şeklinde yanıt verdi. Bice daha sonra saftan çıkarak cenaze namazına katılmadı.

’BANA CEPHE ALDILAR’

Komşusu Osman Dağar’a hakkını helal etmediğinin duyulmasından sonra beldede hemen herkesin ve resmi kurumların kendine cephe aldığını, tavuk, ördek ve yumurtalarını satamadığını belirten Tahir Bice, "Olaydan sonra huzurum kalmadı. Gittiğim her yerde çeşitli baskılara maruz kaldım. ’Hakkını helal et yardım edelim’ dediler. Hakkımı yine helal etmedim, etmiyorum. Memleketim Tokat’a dönüyorum. Artık Yalıkavak’ta yaşayamayacağımı anladım" diye konuştu.

Tahir Bice, memleketi Tokat’a gitmek üzere eşi ve çocuklarıyla, 20 yıldır yaşadığı Bodrum’dan ayrıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.