Hava Durumu

CHP'den referandum talebi

CHP Bursa İl Başkanlığı, AK Parti'nin" "Bazı Büyükşehir Belediyelerinin Sınırlarının Değiştirilmesi ve 13 ilde Büyükşehir Belediyesi Kurulması" yönündeki kanun tasarısı kapsamında kapatılacak olan beldelerde 14 Ekim Pazar günü referandum yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2012 18:02
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2012 18:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP'den referandum talebi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Metin Çelik, İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında referandum sonuçlarını açıkladı. Katılım oranının yüzde 65 olduğu referandumda, Çakırlı'da (Orhangazi) yüzde 97.33, Yeniköy'de (Orhangazi) yüzde 97.57, Kurşunlu'da (İnegöl) 97.85, Çeltikçi'de (Mustafakemalpaşa) yüzde 98.38 oranında "hayır" oyu çıktı.

CHP Milletvekili Turhan Tayan, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kapatılacak beldelerin belediye başkanları ile partililerin katıldığı toplantıda konuşan Çelik, "büyükşehir"den "bütünşehir"e dönüştürülecek 27 ilde bulunan 1022 belde belediyesinin kapatılacağını, Osmanlı'dan (1913) günümüze kadar hizmet veren il özel idarelerinin kaldırılacağını vurguladı.

Çelik, "Bu yasa ile ülkemizdeki her iki beldeden biri ortadan kalkıyor. 34 bin 500 köyden 16 bin 82'si tarihe karışıyor. Bunların hepsi bir gecede olacak. Köylümüz bir gecede şehirleşecek. Bunun faturası da ağır olacak. Emlak vergisi, su parası, çöp vergisi ve belediye harçlarından muaf olan köylümüz kanunun çıkmasından sonra bunların hepsini ödemek zorunda kalacak" dedi.

İktidarın halktan ve milletten kaçmaması ve milletin aleyhine kanun çıkartılmaması gerektiğini ifade eden Çelik, böylesi referandumu gerektiren yasa değişikliklerinde halkın iradesine güvenilmesini istedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.