Hava Durumu

CHP'li vekillere şok soruşturma

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Ergenekon davasının dünkü duruşması sırasında cezaevi önünde yaşanan olaylara ilişkin ve CHP'li vekiller hakkında soruşturma başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2013 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2013 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP'li vekillere şok soruşturma

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Milletvekilleri Muharrem İnce, Ali Gündüz, Nur Serter ve Mahmut Tanal'ın da aralarında bulunduğu bazı vekiller hakkında "yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs", "suç işlemeye tahrik" ve "halkı kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşe kışkırtmak" iddiasıyla soruşturma başlattı.

ARINÇ İNCE İÇİN 'ELEBAŞI' DEDİ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, dün Silivri’de Ergenekon davası ile ilgili yaşanan olayları, “Maalesef yargı baskına uğramıştır ve bu baskın sebebiyle görevini yapamaz hale gelmiş, mahkeme ertelenmek zorunda kalmıştır.Buna yol açan özellikle milletvekillerini şiddetle kınıyorum. Anayasa’da yargının görevi bellidir.Mahkemenin uyarılarına rağmen yine CHP Milletvekilleri Umut Oran ve Ali Özgündüz’ün sürekli bağırarak mahkeme heyetine tepki gösterdiği ve hakaret ettiği, Muharrem İnce ve diğer milletvekillerinin mahkeme salonunda alkışlar ve sloganlar attıkları, İstanbul Milletvekili Nur Serter’in, ‘hadi hadi Muharrem slogan’ diyerek slogan atılmasını istediği... Bu konular mahkemede kayıt altına alınmış. Güvenliği sağlamakla görevli kişilerce de zabıt haline getirilmiştir” diyerek yorumladı.

CHP'Lİ İNCE ARINÇ'A YANIT VERDİ

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın “elebaşı” suçlamasına şu yanıtı verdi: ''Elebaşı olsaydım çocukluğuma kadar araştırıp, çocukluğumdan beri Cuma namazı kıldığımı söylerdi.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.