Hava Durumu

CHP ve MHP'den rest

İki muhalefet partisi, çözüm süreciyle ilgili AK Parti’nin Meclis'te oluşturulmasını önerdiği komisyona üye vermeyeceklerini duyurdu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, ''Süreç komisyonuna üye veren partilerle işi götürürüz. Böyle bir dayatmaya gelmeyiz'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2013 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2013 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP ve MHP'den rest

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, AK Parti'nin TBMM Başkanlığı'na sunduğu çözüm sürecine dair Meclis Araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin önergenin, TBMM İçtüzüğü'ne ve Anayasa'ya aykırı olduğunu, bu nedenle komisyonda yer almayacaklarını söyledi.

AK Parti'den Meclis'i çözüm sürecine dahil edecek kritik bir adım gelmiş; Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu kurulması önerilmişti.

AK Parti, söz konusu komisyona ilişkin önerisini dün Meclis Başkanlığı'na sunmuştu.AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, kurulacak araştırma komisyonu ile Meclis'in ve bütün siyasi partilerin çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerinin ve tekliflerinin alınmasını hedeflediklerini söylemişti.

Mahir Ünal'a göre, siyasi partiler iç tüzük gereği komisyona üye vermek zorunda.Öte yandan Meclis İç Tüzüğü'nde de "Meclis'te kurulacak komisyonlara bütün siyasi partiler üye verir" ifadesi yer alıyor.

MHP DE KOMİSYONA ÜYE VERMEYECEK

CHP'den sonra MHP de kurulacak komisyona üye vermeyeceğini duyurdu.MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, çözüm sürecine ilişkin Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına karşı olduklarını ve kurulması durumunda komisyona üye vermeyeceklerini söyledi.

ÇELİK: DAYATMAYA GELMEYİZ

Bu arada AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, MHP ve CHP'nin kurulacak olan komisyona üye vermeyeceklerini duyurmasıyla ilgili, ''Süreç komisyonuna üye veren partilerle işi götürürüz. Böyle bir dayatmaya gelmeyiz'' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.