Hava Durumu

Cinsel saldırıyla suçlanan büyücünün ceza belli oldu!

Kendisine büyü bozdurmaya gelen genç kadına tecavüzden yargılanan 72 yaşındaki büyücü Ziyettin Çelik, 21 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanık duruşmada tutuklandı

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2019 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2019 09:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cinsel saldırıyla suçlanan büyücünün ceza belli oldu!

İstanbul'da H.S. ve Ş.S. adlı kardeşler, iddiaya göre, babalarının birlikte olduğu kadından ayrılması için 'üfürükçü' denilen ve 'Ziyettin hoca' diye tanınan Ziyettin Çelik'e muska yaptırmaya gitti. Çelik, abla - kardeşe, "Babanızın dostu size büyü yapmış. 5 bin TL'lik safran ve tavuk tüyü gibi malzemeler ile büyüyü bozabilirim" dedi. Bunun üzerine kardeşler iki gün sonra 5 bin TL ile şüpheliye gittiler. Muskayı hazırlayan Çelik, bir hafta sonra kardeşlere büyünün tutmadığını, tekrar muska yapması gerektiğini belirterek, 10 bin TL istedi. Bunun üzerine kardeşler sahte hocaya 10 bin lira daha verdi.

Çaydan sonra tecavüz

Milliyet'ten Elif Altın'ın haberine göre sahte hoca sonra kardeşlerden H.S.'nin erkek arkadaşına yapılan büyüyü bozmak için bir 10 bin TL daha istedi. Teklifi reddeden H.S., daha sonra yine büyüyü bozdurmak için şüphelinin evine gitti. Şüpheli, H.S.'ye çay ikram ettikten sonra soyunmasını istedi. Gerekçe olarak da okunmuş bir kâğıt yakacağını ve dumanın vücuduyla temas etmesi gerektiğini söyledi. H.S. çayı içtikten ve duman üflendikten sonra bilincini yitirdi. Tecavüze uğrayan H.S. şikâyetçi oldu.

Duruşma salonundan gözyaşları içinde ayrıldı

Savcılık, Ziyettin Çelik hakkında cinsel saldırı ve dolandırıcılıktan dava açtı. İddianamede, şüphelinin evinde cinsel gücü artırıcı ilaçlar ve kremler bulunduğu ifade edildi. Mahkeme, Çelik'i 21 yıl 9 ay hapis cezasına çaptırdı. Sanık duruşmada tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şikâyetçi kadın duruşma salonundan gözyaşları içinde ayrıldı. Çelik'e benzer suçlardan iki dava daha açıldığı, birinden beraat ettiği, diğerinden ise ceza aldığı ve dosyasının istinaf mahkemesinde olduğu öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.