Hava Durumu

Coşkunöz Tataristan'da merkez açtı

Bursa markası olan Coşkunöz, Tataristan'da rulo sac dilme işlemi gerçekleştiren MMK-Coşkunöz Alabuga Çelik Servis Merkezi düzenlenen tören ile hizmete girdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2018 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2018 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Coşkunöz Tataristan'da merkez açtı

Bölgede ilk ve tek olma özelliği tasıyan merkezin açılış törenine, Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov'da katıldı.

Tataristan Cumhuriyeti'nde faaliyet göstermek üzere Magnitogorsk Demir-Çelik Fabrikası ve Coşkunöz Alabuga firmalarının ortak projesi olarak kurulan MMK-Coşkunöz Alabuga Çelik Servis Merkezi (ÇSM), resmi törenle açıldı. Bulunduğu bölgede ilk çelik servis hizmeti verecek olan merkez'in açılışında, Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, Çelyabinsk Oblastı Valisi Boris Dubrovskiy, Magnitogorsk Demir-Çelik Fabrikası» AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Viktor Rashnikov, Coşkunöz Holding AŞ Yönetim Kurulu Üyeleri ve Genel Koordinatör Ahmet Erdem Acay, Ford Sollers şirketi Başkanı ve Uygulayıcı Genel Müdürü Adil Şirinov, Rusya Federasyonu Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, Rusya Federasyonu Sanayi ve Ticaret Bakanı Yardımcısı Aleksandr Morozov ve davetliler katıldı.

Törende konuşan, Coşkunöz Holding Genel Koordinatörü Erdem Acay, Alabuga Ekonomik Bölgesi tarafından bir yıldan kısa sürede tamamlanan tesisin yapımında desteklerini esirgemeyen Tataristan hükümetine teşekkür etti. MMK-Coşkunoz -Alabuga'nın, iş fırsatlarını arttırmak ve yerel halkın yetkinliklerini geliştirmek, yönünde önemli katkılar sağlayacağını belirten Acay, "Bu merkez, presli sac parça imalatının yerelleştirilmesi, lojistik optimizasyonu, ihracat gibi fırsatlarla beraber; kaliteyi artırma ve sonrasında maliyetleri düşürmek suretiyle bölgeye birçok fayda getireceğine eminim" dedi.

Magnitogorsk Demir-Çelik Fabrikası AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Viktor Rashnikov ise MMK'nın ve Coşkunoz-Alabuga'nın güçlerini birleştirerek kurduğu bu tesisin sadece Tataristan'da değil ülke çapında da lider bir üretici haline geleceğine olan inancını belirtti.

Yüksek kaliteli çelik sac-blanklar, otomobil kaporta parçaları üretimi için gerekli delik ve bükümlü sacları üretecek olan MMK-Coşkunöz Alabuga, özellikle Volga ve Ural Bölgeleri'nde bulunan Rus otomobil üreticilerine ve Rusya'da faaliyet gösteren yabancı otomobil imalatçılarına hizmet vermeyi hedefliyor. Yılda 41,5 bin ton kapasiteyle üretim yapacak olan ÇSM'nin potansiyel müşterileri arasında; Ford, KAMAZ, Kamaz-Daimler, ARNPO, Nissan, AVTOVAZ, GM-Avtovaz, UAZ, GAZ gibi firmalar yer alıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.