Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan büyüme rakamıyla ilgili açıklama!

Dün açıklanan 2,6'lık büyüme rakamıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hem bu yılın hem de bundan sonraki yılların büyüme rakamlarının öngörülenden çok daha yüksek çıkacağına inanıyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2019 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2019 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan büyüme rakamıyla ilgili açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Küçükçekmece'de halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Türkiye dünya çapında projelere imza atan bir ülkedir.

Dün 2018 büyüme rakamı açıklandı. 2018'i büyümesi 2,6. Bu noktaya geldik. Devamlı istikrarı sürdürüyoruz. 15 Temmuz sonrası üzerimize öyle geldiler ki, tarih bugünleri yazdıklarında gelecek nesiller yaşadıklarımızı çok iyi anlayacak. Ağustos ayında bir saldırıya daha maruz kaldık. Bu sebeple yılın 4'üncü çeyreğinde eksi büyüme oldu ama ortalaması 2,6. Bir araya 80 milyar dolar sınırına gerilen Merkez Bankası rezervini de 100 milyar doların üzerine çıkardık. Doğrudan yatırım 13 milyar doları buldu. Hem bu yılın hem de bundan sonraki yılların büyüme rakamlarının öngörülenden çok daha yüksek çıkacağına inanıyorum.

IMF'ye siz gittiniz. Biz geldiğimizde IMF'yi kucağımızda bulduk. Mayıs 2013'te IMF'ye borcu sıfırladık. IMF ile işimiz bitti, o defteri kapattık. CHP, sizin tarihiniz borçlarla dolu.

Ne yaparlarsa yapsınlar ne siyasette, ne ekonomide ne de savunmada Türkiye'ye diz çöktüremiyorlar. Biz geldiğimizde yerlilik oranı yüzde 20'ydi, şimdi yüzde 65. İnsansız hava aracı almak için ricada bulunuyordum, 'Kongre müsaade etmiyor' diyorlardı.

Şimdi insansız hava aracını biz üretiyor muyuz? Silahlı insansız hava aracını biz üretiyor muyuz? Şimdi üçüncü perde geliyor. Daha büyüğünü de biz üreteceğiz inşallah; yakın yakın...

Bu terör örgütleriyle Cudi'de, Kandil'de, Gabar'da mücadeleyi böyle verdik. Dün, evvelsi gün inlerine girdik. Bunları sonuna kadar kovalıyoruz ve bitireceğiz. Bu teröristler CHP ile şimdi kol kola. Şimdi sizlere soruyorum, Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Bu adam Kürdistan'ı çok seviyorsa, Irak'ın kuzeyinde Kürdistan var buyursun oraya gitsin. Bunlara ülkemizi böldürtmeyeceğiz. Bu topraklar bölünmez. Bu millete diz çöktüremeyecekler, onun için bu seçimlere beka seçimi diyoruz.

Sınırlarımıza da bayrağımıza da ezanımıza da ekonomimize de saldırsalar, millete diz çöktürtemeyecekler, bu nedenle 31 Mart beka seçimidir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.