Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail Başbakanı Netanyahu'ya sert tepki

"Türkiye Afrin'de sivilleri vuruyor" diyen İsrail Başbakanı Netanyahu'ya sert çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Alma mazlumun ahını. O çok güvendiğin kimyasal silahların çalışmaz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2018 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2018 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail Başbakanı Netanyahu'ya sert tepki

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da il kongresi öncesinde vatandaşlara seslendi. Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Suriye, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Afrin ile ilgili çıkışlarına sert yanıt veren Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

16 Nisan'da ortalamanın üzerine çıkamadıysak da inşallah mart, kasım 2019'da bu ortalamaların çok çok üzerine çıkmak suretiyle bizler için farklı düşünenlere gerekli cevabı vereceğiz. Kardeşlerim yola çıktığımızda Türkiye'nin kişi başına milli geliri 3 bin 500 dolardı, şimdi 11 bin dolar. Nereden nereye. Bunları anlatmanız lazım bilmeyenlere.

FRANSA'YA ÇOK SERT TEPKİ

Türkiye'ye karışmasınlar, Türkiye'ye sataşmasınlar önce teröristleri Elysee Sarayı'nda kabul edenler kendilerine çekidüzen versinler. Kusura bakmasınlar bizimle olan dostluklarını da kaybederler. Biz bize dost olana dostuz. Bize yanlış yapana, kusura bakmasınlar. Biz bugüne kadar bunu böyle yaşadık. Ne dedim ben size ihtiyaç olduğu anda önce ben sonra da siz beraber çıkacağız yola. Bazıları rahatsız. Türkiye'ye Fransız olanlar rahatsız ama biz dimdik yolumuza yürüyeceğiz.

İSRAİL BAŞBAKANI'NA YANIT: SEN GARİPSİN

Dün İsrail'in Başbakanı muhatabım değil de, bir laf etmiş. Kalkmış, Afrin'de askerimizin mazlumlara zulmettiğini söylüyor. Ey Netanyahu, sen çok zayıfsın, çok garipsin. Bir defa kendine çeki düzen ver. Biz teröristlerle uğraşıyoruz ama senin derdin teröristler değil. Çünkü sen terör devletisin. İsrail ordusu ve İsrail mazlumlara karşı cesur. Mazlumların dışında korkak. Korkaklar zafer anıtı dikemez.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.