Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! 50 bin yeni konut...

Kasımpaşa'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün burada TOKİ'nin 50 bin sosyal konut projesinin müjdesini veriyoruz. Yarın Ziraat Bankası ve Halkbanka vasıtasıyla talep toplamaya başlıyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2019 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2019 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! 50 bin yeni konut...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kasımpaşa Kızılay Meydanı'nda düzenlenen TOKİ 53 bin 626 sosyal konut ve 130 tesisin açılışı ile 50 bin yeni sosyal konutun tanıtım töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin satır başları şöyle:

Kasımpaşa bugün coşkusuyla heyecanıyla bir başka, burasın benim İstanbul sevgimin kök saldığı, aşka dönüştüğü yer. 1994'te İBB Başkanlığını sizlerin gayreti ve desteği sayesinde aldık. Haliç bataklığı demek CHP bataklığı demektir. İzmir Körfezi şu anda bataklıktan geçilmiyor. Haliç'in eski hali neyse şimdi İzmir Körfezi'nin hali odur.

GAZETELER MASKE DAĞITIYORDU

Çöplüğün patladığı zaman Ümraniye'yi CHP yönetiyordu. 39 vatandaşımız hayatını kaybetti. CHP bunun hesabını verdi mi? İstanbul'da insanların susuzluğa mahkum edildiği, hava kirliliğinin öldürücü boyutta olduğu bir dönem vardı. Gazeteler maske dağıtıyordu. Hava kirliliğinin reçetesi doğal gazdı biz de bunu başardık. Biz hatları döşedik ve Melen'den suyu getirdik. Boğaz'ın altından tüp geçit yaptık. Haliç'te şu anda insanlar balık tutuyor.

İstanbul'u CHP belediyesinden 2,5 milyar lira borçla devraldım. Borçları ödemekle kalmadım, Melen'den su getirdim. İstanbul'un nüfusu 15 milyon 400 bin oldu. İstanbul'un taleplerine cevap vermek için çalıştık, çabaladık, İstanbul da bize sahip çıktı.

BİRİLERİ HEMEN ELLERİNİ OVUŞTURMAYA BAŞLADI

1994 yılında göreve geldiğimizde adeta sorunların altında ezilen İstanbul'u sadece ayağa kaldırmakla kalmadık bölgesinin ve dünyanın en iddialı şehirlerinden biri haline getirdik. Parklarla, spor tesisleriyle, kültür merkezleriyle, raylı sistemleriyle İstanbul'u yaşanabilir bir şehir haline getirdik.

Birileri hemen ellerini ovuşturmaya başladı, Türkiye'yi seçimler üzerinden istikrarsızlaştırmak için oyunlarını sahneye koymaya başladı, sanıyorlar ki İstanbul, Kasımpaşa, Beyoğlu buna izin verecek. İstanbul, 31 Mart'ta geleceğine karar verecek.

AKM'nin temelini attık. Muhteşem şekilde inşaa ediyoruz. TTaksim Meydanı'nda araç göremeyeceksiniz, trafik alttan olacak, meydan yayalara ait olacak. Beyoğlu, Kasımpaşa değişiyor ve bir çekim merkezi haline geliyor.. Tersane İstanbul'u yapıyoruz, Kasımpaşa'ya, Beyoğlu'na, İstanbul'a bir başka hava getirecek, orası marka olacak. Haliç Tersanesi Bilim Sanat Merkezi oluyor. Tersane İstanbul bir başka olacak, uluslararası olan bir iftihar projesidir. İlçemize 6 spor tesisi daha kazandırdık, Kabataş'ta muhteşem bir liman yapıyoruz.

YARIN TALEP TOPLAMAYA BAŞLIYORUZ

Bugün burada TOKİ'nin 50 bin yeni sosyal konut projesinin müjdesini veriyoruz. Yarın, Ziraat Bankası ve Halk Bankası aracılığıyla talep toplamaya başlıyoruz. Talep toplama işi, 45 gün sürecek. Ondan sonra da hızla diğer süreçlere geçiyoruz.

2019 yılında 67 şehrimizde 140 proje ile 50 bin yeni sosyal konutun ihalesini gerçekleştireceğiz. Proje bedeli 10 katrilyon lira olan bu konutlar 75 metrekare ile 128 metrekare arasında inşa edilecek. Fiyatları 116 bin lira 399 bin lira arasında değişecek bu konutlardan alt gelir grubuna yönelik olanların taksitleri 388 liradan başlayacak ve ödeme süresi 20 yıl olacak.

Bu konutların bir başka özelliği de yatay mimariyle yapılacak olması. Mahalle kültürünü yaşatacak şekilde şehirlerimizi dönüştürüyoruz. Vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi olacak. Mümkün olan yerlerde TOKİ projesiyle kentsel dönüşümü birleştiriyoruz.

Türkiye, konut edindirme bakımından dünyanın en cazip ülkesi haline gelmiştir. Türkiye EmlakKatılım Bankası tekrar canlanıyor, prosedürler tamamlandı. Bugün burada bankamızın da resmi açılışını yapıyoruz. Emlak Bankası'nın hikayesi bir anlamda Türkiye'nin hikayesidir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.