Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sıkıntılarımız var

Dokuz Eylül Üniversitesi akademik yılı açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milli eğitimde hem içerik hem sistem konusunda sıkıntılarımız var" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2018 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2018 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sıkıntılarımız var

Dokuz Eylül Üniversitesi akademik yılı açılış töreninde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitim sistemiyle alakalı önemli değerlendirmelerde bulundu.

Milli eğitimde hem içerik hem sistem konusunda sıkıntılar olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Yitik kaybedildiği yerde bulunur. Cevher bu topraklarda saklı. O zaman sorunun çözümünü de burada arayacağız. Eğitimde arzu ettiğimiz neticeleri elde ettiğimizi söyleyemiyorum.. İnşallah önümüzdeki kısa zaman içerisinde atacağımız adımlarla yeni bir çıkış yeni bir diriliş gerçekleştireceğiz" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

"Her zaman ifade ettiğim gibi başarı hangi işi yaptığınızla değil işi nasıl yaptığınızla ilgilidir. Türkiye devletiyle milletiyle kurumlarıyla kadim bir devlete ve millete sahibiz.Her alanda kökleri derinlere inen kurumlara sahibiz. Bugün en büyük 500 üniversitesi arasında esamesi okunmuyor. Demek ki bir şeyleri unuttuk bir şeyleri kaybettik.

Yitik kaybedildiği yerde bulunur. Cevher bu topraklarda saklı. O zaman sorunun çözümünü de burada arayacağız. Eğitimde arzu ettiğimiz neticeleri elde ettiğimizi söyleyemiyorum.. İnşallah önümüzdeki kısa zaman içerisinde atacağımız adımlarla yeni bir çıkış yeni bir diriliş gerçekleştireceğiz.

Hedefimiz eğitimi hem içerik hem sistem olarak Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasına katkı sağalacak seviyeye çıkarmaktır. Ülkeleri ayakta tutmak için yürütülen çalışmalarda akademiyi ve özel sektör kuşun uçmasını sağlayan iki kanat olarak görüyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.