Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, Pakistan'ın yanındadır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Pakistan Başbakanı İmran Han ortak açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2019 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2019 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, Pakistan'ın yanındadır

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

apmış olduğumuz ikili görüşmeyle Türkiye - Pakistan arasındaki ilişkileri ele alma fırsatımız oldu. Bununla birlikte de geçmişten bugüne yarına neler yapabiliriz bunların değerlendirmesini yaptık. FETÖ denilen terör örgütüne yönelik Pakistan'ın yüksek mahkemesinin aldığı karara karşı memnuniyetimizi kendilerine ifade ettik.

Okulların maarif vakfına teslimi memnuniyet verici adımlardı. Bu dayanışmanın devam edeceğine inanıyorum.

Göreve gelmesinin ardından ülkemize ilk ziyaretini gerçekleştiriyor. Seçimlerde göstermiş olduğu başarı için de tebrik ediyorum.

Kendisi aynı zamanda tam anlamıyla bir Mevlana aşığı. Sayın Başbakan'ın Konya'da Hz. Mevlana'yı ziyaret etmesi bu dostluğun bir nişanıdır.

Türkiye ve Pakistan dostluk bağlarının kökleri tarihe uzanan iki kardeş ülkedir. Türkiye, dün olduğu gibi bugün de, yarın da Pakistan'ın yanındadır, yanında olmaya devam edecektir.

ÜÇLÜ ZİRVE SEÇİMDEN SONRA

Bugün sayın Başbakan ile yaptığımız görüşmelerde ilişkilerimizin tüm boyutlarını gözden geçirdik. Bunun yanında çok önemli bir adım atıyoruz. O da daha önce başlamış olduğumuz üçlü İstanbul zirvesi olarak devam eden Afganistan Pakistan Türkiye zirvelerini kaldığı yerden devam ettirelim istiyoruz. Böylece Üçlü İstanbul Zirvesi'ni inşallah 31 Mart seçimlerinin ardından İstanbul'da gerçekleştireceğiz.

Çünkü Afganistan Pakistan Türkiye arasındaki üçlü zirve inanıyorum bir çok sıkıntıların aşılmasına vesile olacaktır.

Eğitim alanlarındaki ilişkilerimizi gözden geçirdik, bölgesel gelişmeleri ele aldık. Uluslararası konular üzerinde görüş alışverişinde bulunduk. Suriye'de meydana gelen malum gelişmeleri değerlendirme fırsatımız oldu. Türkiye ve Pakistan ekonomi işbirliği teşkilatı ve D8 gibi uluslararası platformda dayanışma içerisindedir.

Tabi en önemli konulardan bir tanesi de savunma sanayii ile ilgili attığımız, atacağımız adımlardır. Bizim Pakistan'dan aldığımız eğitim uçaklarına yönelik çalışmalar, bizim MİLGEM ile ilgili yapmış olduğumuz satışlarımız, ATAK helikopteriyle ilgili yapmakta olduğumuz çalışmalar; bunları görüşme imkanımız oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.