Hava Durumu

''Çürük elmaları emniyette barındırmayacağız''

İstanbul Emniyetine 2 karakol daha katıldı. Görevleri başında şehit düşen, birisi 15 Temmuz şehidi, 2 polis memurunun adlarının verildiği Ayazağa ve Zekeriyaköy'deki polis merkezlerinin açılışına İstanbul Valisi Vasip Şahin ile katılan İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan açılış konuşmasında"Çürük Elma ve Adalet Projesini" anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2018 17:53
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2018 17:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
''Çürük elmaları emniyette barındırmayacağız''

İlçe sınırları içerisinde, 31 mahallede 6 polis merkeziyle verdiği hizmeti daha etkin kılabilmek için, geçtiğimiz yıl birisi yeniden inşa diğeri ise yenileme 2 karakolun yapılmasına karar verilen Sarıyer'de, inşası tamamlanan Ayazağa ve Zekeriyaköy karakolları hizmete açıldı. Dere yatağındaki prefabrik yerleşkesinden, yapılan yeni binasına taşınan Ayazağa Maslak karakolu, eski ismi olan Şehit Mürüvvet Akpınar ismiyle, Zekeriyaköy'de yeni inşa edilen polis merkezi ise 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde can veren İl Emniyet Müdürü Çalışkan'ın koruması Şehit Münür Alkan ismiyle hizmet verecek.

"2018 ASAYİŞ SUÇLARIYLA MÜCADELE YILI OLACAK"

Açılış törenlerine İstanbul Valisi Vasip Şahin ve karakollara isimleri verilen şehitlerin yakınlarıyla katılan İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan Ayazağa Maslak'taki karakolun açılışında "Karakolda adı yaşayan Mürüvvet Akpınar Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görev yapan ilk kadın şehit polisimizdir" diyerek 1991 yılında İstanbul'a geldiğini ve o yıllarda terör olaylarının yoğun olduğunu ifade etti. Akpınar'ın şehit olduğu dönemde İstanbul'da görevde olduğunu da ifade eden Çalışkan, 2016 yılında ise Sultanahmet'teki terör saldırısı sonrasında dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na birifing verdiğini ifade ederek, "O brifingde 'İstanbul'da terörle anılan hiçbir yer kalmayacak' sözünü vermiştim. Bunu büyük ölçüde başardık. Tekraren sözünü veriyorum. Her mahallemiz kendi özelliğiyle anılacak ancak terörle anılmayacak" dedi. Terör ve uyuşturucu olaylarıyla ilgili önemli mesafeler katettiklerini vurgulayan Çalışkan, 2018 yılını ise "Asayiş Suçlarıyla Mücadele" yılı olarak hedeflediklerini dile getirdi. Emniyet amiri olduğu dönemlerde bazı hayalleri olduğunu da belirten Çalışkan, polis merkezlerine giden vatandaşların ilgiyle karşılanmasının ve güler yüzle ayrılmasının da hayalleri arasında olduğunu belirtip, bu hayalinin gerçeğe dönüşmesi için de bir proje geliştirdiklerini ifade etti.

MUHTARLAR ÜÇÜNCÜ GÖZ OLACAK

Geliştirdikleri ve muhtarların da üçüncü göz olarak görev yapacağı projenin adının "Çürük Elma ve adalet" projesi olduğunu ifade eden Çalışkan, "emniyette, yanlış yapanı, 'çürük elma' olanı barındırmayacağız" dedi. Proje kapsamında, 3 emniyet müdür yardımıcısı, 5 emniyet müdürü, 11 emniyet amirinin görev aldığını ifade eden Çalışkan, her bir polis merkezinde, muhtarlarında üçüncü göz olarak görev alacağının altını çizdi. Projenin adalet kısmıyla ilgili olarak 'Adalet kısmında ise, her olayı hemen çözemeyebiliriz ama polis merkezimize gelen morali bozulmadan güler yüzle dönecek. Vatandaşın polisle ilk yüz yüze geldiği yer polis merkezi amirliğidir. Vatandaşın devlete karşı ilk algısının oluştuğu yer, polis merkezidir. Polis teşkilatı, sadece suçla uğraşmaz, devleti de temsil eder. Amirlerimiz vatandaşa güven vermeli" diyerek polis merkezine giden kişinin kendisini huzur ve güven içerisinde hissetmesini hedeflediklerini ifade edip, kimsenin polis merkezlerinde sıkıntı yaşamaması gerektiğini söyledi.

"MÜNÜR'ÜN ÖYLE BİR KOŞUSU VARDI Kİ..."

Konuşmaların ardından kurdela kesilerek Zekeriyaköy'deki polis merkezlerinin açılışına geçildi. Burada da bir konuşma yapan Mustafa Çalışkan, FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında koruması olan Şehit Münür Alkan'la yaşadıklarına da kısaca değindi. Çalışkan, Şehit polis Münür Alkan'ın kendisinde özel bir yeri olduğunu söyleyerek. "O gece, Münür'ün öyle bir koşusu vardı ki ! şiirlerde, kitaplarda, 'şehadete koşmak' dedikleri koşmayı görürsünüz orada. Alçak FETÖ terör örgütünün kalkışmasında, hemen yanı başımda şehit oldu. Şehit olurken göz göze geldiğim arkadaşımızdı" dedi. Binaların yapımında emeği geçen belediye, firma ve mimarlara plaket verilen törende, Şehit Mürüvvet Akpınar ve Münir Alkan'ın yakınlarına ise karakol fotoğrafları takdim edildi. Plaket töreni sonrasında gerçekleştirilen kurdele kesme törenine Münür Alkan'ın eşi ve kızı da katıldı. Alkan'ın eşinin kızına "Makası al, babanın karakolu burası" demesi duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.