Hava Durumu

Danimarkalı öğrenciler Uludağ Üniversitesi'nde

Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, Danimarka'da yaşayan Türk asıllı öğrencileri ağırladı. Öğrencilere yaşadıkları yerlere değer katmaları tavsiyesinde bulunan Yüce, "Özünüzü kaybetmeyin. Avrupa'da yapılmak isteyen algı operasyonlarına da hemen inanmayın" tavsiyesinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2018 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2018 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Danimarkalı öğrenciler Uludağ Üniversitesi'nde

Evliya Çelebi Gençlik Köprüleri Projesi kapsamında Bursa'ya gelen Türk asıllı Danimarka'da yaşayan öğrenciler Uludağ Üniversitesi'ni ziyaret etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce ve İİBF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ferhat Pirinççi ile bir araya gelen öğrenciler, üniversite hakkında bilgiler aldı.

"Algı operasyonlarına inanmayın"
Rektörlük Binası'nda gerçekleşen ziyarette konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, Türkiye'nin kültür coğrafyasının çok zengin olduğunu söyledi. Milleti millet yapan değerlerin unutulmaması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Mehmet Yüce, "Sizler orada yaşıyorsunuz. Elbette ki onlarla birlikte hareket edeceksiniz. Ancak özünüzü kaybetmemelisiniz. Türk toplumu, dünyanın en eski medeniyetlerinden birisidir. Özellikle son dönemlerde medyadan izlediğimiz kadarıyla, yükselen bir milliyetçilik politikası var. Ancak bu sürdürülebilir bir değer değildir. Çünkü toplumların değeri farklı kültürlerin birikimi ile oluşur. Sizlerin aileleri buradan oralara giderken Türk kimliğiyle oralara gitti. Orada farklı bir kültürle karşılaştı. Ancak her şeyin özünü koruyarak yoluna devam etmek çok özeldir. Siz, sizsiniz. Bir başkası olamazsınız. Güzel olan da budur. Avrupa'da bazı algı operasyonları yapıldığını görüyoruz. Siz bunlara inanmayın. Araştırın ve doğru olanı bulmaya çalışın" diye konuştu.

"Türk kimliğinizi unutmayın"
İİBF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ferhat Pirinççi ise dünyanın yaklaşık 100 farklı ülkesinde bulunduğunu aktardı. Öğrencilere yaşadıkları yerlerde kariyer yapmaları tavsiyesinde bulunan Doç. Dr. Pirinççi, "Ben bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve akademisyen olarak konuşuyorum. Bulunduğunuz toplumda Türkiye'de yaşanan olaylara farklı bakış açıları var. Sizler orada yaşıyorsunuz ama Türk kimliğiniz var. Ülkemizdeki olaylara bakarken Türk kimliğinizle bakmayı unutmayın. Ülkemizde millet ve devlet olarak ciddi anlamda birçok konuya bağışıklığımız var. Brüksel havalimanında bir patlama oldu ve o havalimanı 1 buçuk ay sonra ancak yeniden uçuşlara açılabildi. Biz de ise havalimanında yaşanan patlamanın ardından 6 saat geçmeden yeniden her şey eski haline döndürüldü. Anlatmak istediğim şey; büyük bir güçsünüz. Orada her konuda söz sahibi olacak konumdasınız. Burada yaşanan olaylara Türkiye perspektifinden bakmayı unutmayın. Burada yaşanan olayları doğru bir şekilde anlatmak sizlerin elinde" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.