Hava Durumu

Danıştay Başsavcısı Yılmaz İznik'e hayran kaldı

Danıştay Başsavcısı Halil Yılmaz Bursa'nın İznik İlçesi'ni ziyaret etti. Başsavcı Yılmaz, gezinin ardından bir açıklama yaparak "İznik'i şu üç kelimeyle ifade edebiliriz; tarih, yeşillik ve çini" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2017 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2017 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Danıştay Başsavcısı Yılmaz İznik'e hayran kaldı

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve Bursa Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mesut Turan tarafından İznik Belediyesi ek hizmet binası önünde karşılanan Danıştay Başsavcısı Halil Yılmaz, ilk olarak Başkan Sargın tarafından makamında ağırlandı. Belediye ziyaretinde Belediye Başkanı Osman Sargın tarafından kendisine İznik Çinisi ve zeytin hediye edildi. Burada bir süre görüş en heyet, daha sonra Belediye Başkanı Osman Sargın'ın öncülüğünde İznik'i gezdi. İznik'in tarihi ve kültürel değerlerinden Ayasofya Orhan Camii'ni ziyaret eden Danıştay Başsavcısı Yılmaz hayranlığını gizleyemedi. Yılmaz daha sonra Çini Fırınları ile Süleyman Paşa Medresesi'ni ziyaret etti. Medresede kendisine Belediye Başkanı Osman Sargın tarafından İznik Çinisi'nin tanıtımı gerçekleştirildi. Buradaki çini sanatkârlarını tek tek gezen Yılmaz'a esnaf tarafından da çini hediye edildi.

Sırasıyla Yeşil Cami ve Lefke Kapı ziyaretlerini de gerçekleştiren Danıştay Başsavcısı Yılmaz, ziyaret ettiği mekânları bizzat fotoğrafladı. Yılmaz açıklamasında, "İznik öncelikle tarihi özelliğiyle ön plana çıkan bir yer. Biz öteden beri İznik'i bu yönüyle tanıyoruz. Tabii tarihin yanında bir çok değeri de var İznik'in. Ama ilk vurgulanacak nokta tarih. Hem Osmanlı tarihi, hem Selçuklu tarihi ve onların öncesinde Roma ve Bizans tarihi. Baktığımız zaman Osmanlı ilk dönemi ve Selçuklu'nun buraya damgasını vurduğunu görüyoruz. İznik'i şu üç kelimeyle ifade edebiliriz, tarih, yeşillik ve çini. Çini de aslında tarihin bir parçası" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Osman Sargın da açıklamasında "Belediyemize gerçekleştirdikleri ziyaretleri ile bizleri memnun eden Danıştay Başsavcısı Sn.Halil Yılmaz ve Saygıdeğer Eşi'ni Ek Hizmet Binamızda ağırladık. Ardından Bursa Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sn.Mesut Turan ile ilçemizin tarihi ve kültürel mekânlarını gezdirdik. Kendilerinin ilçemize hayran kaldıklarını belirtmeleri bizleri mutlu etti" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.