Hava Durumu

Darbeciler Ankara'yı havadan kuşatacakmış!

Darbeci askerlerin, 15 Temmuz gecesi, Ankara'yı havadan kuşatma planı yaptıkları ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2016 08:52
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2016 08:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Darbeciler Ankara'yı havadan kuşatacakmış!
Şırnak'taki 1. Özel Kuvvetler Tugay Komutanı Tuğgeneral Semih Terzi, darbe gecesi Ankara'daki Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmek için Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden kalkan bir nakliye uçağıyla başkente geçmiş ve Özel Kuvvetler Karargâhı'nda astsubay Ömer Halisdemir tarafından vurulmuştu. 

HAİN PLAN ORTAYA ÇIKTI

Darbecilerin başkenti kuşatmak için C 130 tipi nakliye uçakları aracılığıyla zırhlı araçları, Kobra helikopterleri ve askerleri taşımaya çalıştıkları ortaya çıktı. Plan Kayseri 12. Hava Ulaştırma Üssü'nden kaldırılan 6 nakliye uçağında görevli askerlerin ifadelerine yansıdı. Pilot yüzbaşılar Yasin Çetin ve Eyüp Mert ile Kıdemli Başçavuş Mesut Üstüncan gibi pilotlar ve teknisyenler, sorgularında üssün "Harekât Komutanı" Kurmay Albay Erhan Baltacıoğlu ile filo komutanları Yarbay Engin Yetgin ve Binbaşı Yaşar Keskin'i suçladı. Tutuklanan bazı askerlerin ifadeleri özetle şöyle:

Yardımcı Pilot Teğmen Mehmet Karakoç: Çardak üzerinde bekleme anında seyrüsefer subayımız Süleyman Zengin Üst teğmen Uçak Komutanı'na "Abi benim çoluk çocuğum var, biz kime, neye hizmet ediyoruz" diye sordu. Bunun üzerine uçak komutanımız, Süleyman Üsteğmen'i sakinleştirdi.

Yükleme teknisyeni Astsubay Kıdemli Başçavuş Erdal Ertural: Baltacıoğlu'na uçak kapasitesinin 90 kişi olduğunu, 175'er kişi alamayacağımızı söyledim. O da bize "Olağanüstü durum! Libya harekâtı gibi alabildiğiniz kadar alın" dedi.
(Kaynak:SABAH)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.