Hava Durumu

Darbecileri karargaha bakın kim almış!

15 Temmuz gecesine ait yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde, o gece kendisini odasına kilitlediğini iddia eden Korgeneral Talu’nun, darbeci askerleri içeriye aldığı görülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2016 05:47
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2016 05:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Darbecileri karargaha bakın kim almış!
15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece Genelkurmay Başkanlığı karargâhındaki hareketliliği yansıtan yeni görüntüler ortaya çıktı. Dün NTV’de yayınlanan görüntülerde, şu detaylar dikkati çekti:

Darbe öncesi Genelkurmay Personel Başkanı olan Korgeneral İlhan Talu, karargâh içinde net şekilde görülüyor. Özel Kuvvetler askerlerinin Talu’nun arkasında yürüdüğü ekrana yansıyor. Görüntülere göre Korgeneral İlhan Talu darbeci askerleri komuta katına alıyor.

\"\"

Talu ifadesinde, “odasından hiç çıkmadığını” iddia etmişti. Darbe gecesi saat 20.50 sularında Özel Kuvvetler personelinin koşarak komutanlık makamına çıktığını savunan Talu, “Emir subayıma kapıyı kilitlettim. Beraberimizdekilerle olayların yatışmasını bekledik. Onlar gece 01.00’de odadan çıktı. Ben de cumartesi saat 13.00’e kadar odamda bekledim” demişti.
Fotoğraflarda rütbeleri sökülmüş özel kuvvetler askerleri görülüyor.

\"\"

Görüntülerde esrarengiz siviller dikkat çekiyor. Karargâhta makam katında çok sayıda sivilin de olduğu ve darbe girişimine katıldığı görülüyor. Bu sivillerin kim olduğunun tespitine çalışılıyor.

\"\"

İşte, Korgeneral İlhan Talu’yu yalanlayan görüntü. Talu önde yürüyor, silahlı darbeci askerler de kendisini takip ediyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.