Hava Durumu

Dikkat! Benzine zam yolda

Geçtiğimiz haftayı yükseliş trendiyle geçiren Brent Petrol yeni haftada da yükselişini sürdürerek 105 dolar seviyesini zorluyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2013 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2013 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dikkat! Benzine zam yolda

Türkiye'de cari açığın en büyük nedenlerinden olan petrol, haftaya yükselişle başladı ve 105 dolar sınırına ulaştı. Son haftalarda Brent petrolün satışlarla 100 dolar sınırının altına gerilemesiyle Merkez Bankası da bu yıl için petrolde ortalama fiyat tahminini 108 dolardan 103 dolara çekmişti.

Brent Petrol fiyatlarındaki artışın devam etmesi halinde Türk ekonomisinin önündeki en büyük engel olan cari açığın da yeniden tırmanışa geçmesi kaçınılmaz.

 Bu işin makro ekonomik boyutu. İşin bir de tüketici tarafı var. Petrol fiyatlarında son günlerde yaşanan yükseliş kalıcı olması durumunda pompada benzin fiyatlarına da zamın gündeme geleceği söyleniyor.  Brent petrolün 117 dolardan 98 dolara gerilemesinin ardından 18 Nisan'da benzinde pompa fiyatlarında 7 kuruşluk, motorinde de 9 kuruşluk indirim yapılmıştı. İndirim sonrasında İstanbul ve Ankara'da 95 oktan benzinin fiyatı 4.56 liraya inmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.