Uzmanlar pasta yaparken kullanılan malzemelerin kaliteli olmasına özen gösterilmesi konusunda uyardı. Ucuz pastaların içerdikleri ''jelatin'' maddelerinden dolayı bizim için tatlı yerine zehire dönüşebiliyor. Jelatin kullanılması ve ucuz pastaların malzemelerinin kalitesiz olması insan sağlığı üzerinde geri dönülmez hasarlara neden olmakta.
Haber Giriş Tarihi: 16.03.2015 21:42
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2015 21:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Pastaların 15 gün – 1 ay arası dayanması ve pastaların şık ve yüz kalitesinin güzel olması için jelatinler kullanılıyor. Ancak bu jelatin maddelerininde vücudumuza zararları oluyor. Pasta yapımında da mutlaka sıvı krema kullanılmalı, kaliteli kremanın rengi homojen ve hafif krem olur.
Taze pasta nasıl anlaşılır
Taze bir çikolatalı pastanın sosu yeni dökülmüş gibi parlak olur. 2-3 günlük pastanın ise sosu terlemiştir, solmuştur, rengi mattır. Meyveli pasta beyaz şanti ile sıvanmıştır; ama üstünde meyve vardır. 3 günlük pastanın ise kreması çizgi çizgi çatlamıştır. Rengi de mattır. Taze pastanın meyvesi dalından yeni koparılmış gibidir. 3-4 günlük pastanın meyvelerinin rengi solmuştur yani canlı durmaz, renk atmıştır. Taze pastanın meyvesi jölesi ile canlı durur. Bayat pasta canlılığını yitirir.
Sağlıklı pastaların en uygun fiyatı 30 Tl den başlıyor
Pasta alacaksanız 30 Tl’nin altındaki fiyatlarda satılan ürünleri tercih etmeyin. Bilindik ve sağlam üreticileri tercih edin.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Dikkat! Ucuz pasta zehir demek
Uzmanlar pasta yaparken kullanılan malzemelerin kaliteli olmasına özen gösterilmesi konusunda uyardı. Ucuz pastaların içerdikleri ''jelatin'' maddelerinden dolayı bizim için tatlı yerine zehire dönüşebiliyor. Jelatin kullanılması ve ucuz pastaların malzemelerinin kalitesiz olması insan sağlığı üzerinde geri dönülmez hasarlara neden olmakta.
Taze pasta nasıl anlaşılır
Taze bir çikolatalı pastanın sosu yeni dökülmüş gibi parlak olur. 2-3 günlük pastanın ise sosu terlemiştir, solmuştur, rengi mattır. Meyveli pasta beyaz şanti ile sıvanmıştır; ama üstünde meyve vardır. 3 günlük pastanın ise kreması çizgi çizgi çatlamıştır. Rengi de mattır. Taze pastanın meyvesi dalından yeni koparılmış gibidir. 3-4 günlük pastanın meyvelerinin rengi solmuştur yani canlı durmaz, renk atmıştır. Taze pastanın meyvesi jölesi ile canlı durur. Bayat pasta canlılığını yitirir.
Sağlıklı pastaların en uygun fiyatı 30 Tl den başlıyor
Pasta alacaksanız 30 Tl’nin altındaki fiyatlarda satılan ürünleri tercih etmeyin. Bilindik ve sağlam üreticileri tercih edin.
GÜNÜN EN ÇOK OKUNAN HABERLERİ
BAKMADAN GEÇME...
POPÜLER VİDEOLAR