Hava Durumu

Doğanbey'i biz planlamadık

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Doğanbey TOKİ’yle ilgili eleştirilere cevap vererek, "Doğanbey planları 22 yıl önce yapılmış. Bizim dönemlerimizle alakalı olan bir çalışma değil" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2013 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2013 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Doğanbey'i biz planlamadık

Bursa'da yapılan planların 25 yıllık planlar olduğunun altını çizen Altepe, "Doğanbey en son 1991 yılında revize edilmiş. Doğanbey'deki hastane ruhsatı 1990'lı yıllarda verilmiş. Keşke bu koruma alanı Gazcılar Caddesi'ne kadar inseydi. Bize kalsa planları buna göre yapardık. Zamanında bu planlar yapılmış, büyük binalar dikilmiş. Yer sahiplerinin müteahhitlerle ilgili anlaşmaları var. Hepsinin beklentileri var. Doğanbey, artık içine girilemeyen bir çöküntü bölgesiydi. Herkes evlerini terk etmişti. Doğanbey TOKİ projesiyle evlerini terk eden vatandaşlar tekrar evlerine kavuştu" dedi.

Doğanbey'de yoğunluğu 600 hektara düşürdüklerini söyleyen Altepe, "Mahallenin yoğunluğu 800 hektardı. Biz bunu arttıramazdık zaten. Arttırsan planları durdururlar. Biz bunu 600 hektara düşürdük. Ördekli Hamamı'nın orada yüksek kat yapılamadığı, sit alanına yakın olduğu için projenin yüzde 40'ı 3 kat oldu. Diğer katlarda bundan dolayı 4-5 kat oynamış oldu. Yoksa oraya yeni bir plan yapılmadı. Yeni bir yoğunluk atanmadı, yoğunluklar aşağı düşürüldü. Maalesef bunlar 22 yıl önce yapılmış plan düzenlemesi. Bizim dönemlerimizle alakalı olan bir çalışma değil" diye konuştu.

"HEYKEL’E HER ARAÇ GİREMEYECEK”

Bursalıların artık yürümeye alışması gerektiğine vurgu yapan Altepe, "Artık her yere araçla gidilmez. Çarşının bir ucundan diğer bir ucu bin metre. Her yere yaya gidebilirsiniz. 150 metre yukarısı Atatürk Caddesi, 150 metre altı Haşim İşcan Caddesi'ne çıkıyorsunuz. Artık bu kadar yürümemiz lazım. Üstten alttan tramvay, metro geçiyorsa, insanlar artık bu yolları yürüyecekler" diye konuştu.

Eskiden Bursa'nın bir ucundan diğer ucuna yürüyerek gidildiğini ifade eden Altepe, "Kimse Yeşil'den Tophane'ye gitmek için araç aramıyordu. Şimdi vatandaş soruyor, 'Şehreküstü'de metrodan ineceğim, Tophane'ye nasıl gideceğim?' diye. Dedim yürüyerek çıkacaksın. Eskiden araba mı vardı? Şimdi 100 metreyi nasıl yürüyeceğini soruyorlar. Vatandaş, 'Caddemden otobüs geçmiyor, alt caddeden geçiyor' diyor. Böyle bir şey yok ki, 2 milyon kişi yaşıyor. Her caddeden otobüs geçmez. Artık tramvaylar geçecek ana caddeden. İnsanlarımız bir zahmet metroya, tramvaya kadar yürüyecek. Yürüyüş mesafesinde tramvay hatları olacak. Bunların olmadığı yerde besleme hatları olacak" diye konuştu.

Tramvay hatlarının faaliyete geçmesiyle birlikte taksi dolmuşların kalkacağını dile getiren Altepe, "Zaten taksi dolmuşların yüzde 40'ı taksiye dönüş yaptı. Tramvay hattı ile birlikte Heykel'e çıkan yol daralmış olacak. İnsanlar taksi dolmuş ile trafikte gitmek yerine tramvayla hızlı ulaşımı tercih edecek. İnsanlar Cumhuriyet Caddesi'ne nasıl alıştıysa, T1 Tramvay projesine de çabuk alışacak" şeklinde konuştu.
Kestel Metro hattı ile birlikte minibüslerin kendiliğinden ortadan kalkacağına dikkat çeken Altepe, "Kestel metro hattı faaliyete geçtiğinde insanlar minibüs yerine metroyu tercih edecekler. Bu durumda minibüsler kendiliğinden kalkacak. Ankara Yolu'ndaki trafik sorunu da hafiflemiş olacak" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.