Hava Durumu

Doğum yapan şehit eşinin sözleri yürek dağladı

Şırnak'ta 24 Nisan 2018 tarihinde PKK'lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Sadık Akın'ın hamile eşi Şenay Akın, doğum yaptı. Hüzün ve mutluluğu bir arada yaşan şehit eşi Şenay Akın, dünyaya getirdiği oğluna eşi Sadık Akın'ın ismini verdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2018 22:26
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2018 22:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Doğum yapan şehit eşinin sözleri yürek dağladı

24 Nisan 2018 tarihinde Şırnak'ta başlatılan 'Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ufuk Fesli Operasyonu'nda, merkeze bağlı Soru Tepe mevkiinde önceden tuzaklanmış el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Sadık Akın'ın doğum yapan eşi Şenay Akın, eşinin kaybetmenin acısı henüz taze iken, bugün dünyaya getirdiği çocuğuyla hüzün ve mutluluğu bir arada yaşadı.

OĞLUNA MUSTAFA KEMAL ADINI KOYACAKTI

Eşi, Jandarma Astsubay Üstçavuş Sadık Akın (36) şehit düştüğünde henüz 23 haftalık hamile olan Şenay Akın, doğum yaptı. Şenay Akın, dünyaya getirdiği oğluna şehit eşinin ismini verdi. Hastanede çocuğunu kucağına alan acılı anne Şenay Akın, eşinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk aşığı olduğunu ifade ederek, eğer şehit olmasaydı oğluna da Mustafa Kemal ismini koyacağını söylediğini vurguladı.

Eşinin Foça'dan Şırnak'a tayini çıktığını ve eşinin kendisine şehit olacağını söylediğini belirten Akın, "Foça'dan Şırnak'a tayin aldık. 10 ay sonra eşim şehit düştü. Oraya 3 kişi gittik. 4 kişi olalım istedim, olmadı. Mardin yolunda 'Ben bu göreve gittim mi sana gelmeyeceğim. Olur da bana bir şey olursa oğlumun adını Sadık koy. Eğer ben sağ kalırsam Mustafa Kemal olacak oğlumun adı. Hayalim bu' dedi bana. Hayali olmadı. Çocukluk hayaliydi. O kadar Mustafa Kemal aşığıydı ki. Şehit olmasına yakın bu kelimeyi söyledi bana. 'Rüyamda şehit olmuştum. Göksu, Şenay diye dibinizdeyim, bağırıyorum size ama sesimi duymuyorsunuz. Meğerse şehit olmuşum ben' dedi. 'Televizyonda altyazı geçecekler Sadık Akın şehit oldu diye' dedi" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.