Hava Durumu

Doktora bayram dayağı!..

Adana'da 14 Tıp Bayramı'nda acil serviste görevli 39 yaşındaki doktor Atilla Silibolatlaz, hasta yakınları tarafından tekme, tokat dövüldü. Doktoru döven 5 hasta yakını gözaltına alındı

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2015 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2015 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Doktora bayram dayağı!..
Çukurova Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne trafik kazasından getirilen bir yaralının göğüs konsültasyonu için TOKİ Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli nöbetçi göğüs doktorundan görüş istendi. Yaralı, Numune Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralı, yakınlarınca Acil Servis'e getirildi. Acil Serviste görevli doktor Atilla Silibolatlaz, nöbetçi göğüs doktoruna hastayla ilgili bilgi verdi. Bu sırada, iddiaya göre, acil serviste kalabalığa neden olan hasta yakınlarına da, "Doktora haber verdim, birazdan gelecek, acilin içinde beklemeyin, hastalar var, dışarı çıkan size haber vereceğiz" demesi üzerine ortalık karıştı.

TEKME, TOKAT DÖVDÜLER

Bir hasta yakını Dr.Silibolatlaz'ı kolundan tutup yumrukladı. Yaklaşık 5 hasta yakını da tekme, tokat saldırdı. Yere düşen doktoru tekmeleyerek dövmeye devam etti. Hastanenin güvenlik görevlileri ile polisler Dr.Silibolatlaz'ı öfkeli hasta yakınlarının elinden güçlükle kurtardı. Doktoru döven Selim, Hacı, Serdar ve Selahattin Özcan ile Ali Polat Demir gözaltına alınıp, polis merkezine götürüldü. Yüzünde ve vücudunda darp izleri oluşan Dr.Silibolatlaz, görev yaptığı hastanede tedavi altına alındı.

TABİP ODASI SALDIRIYI KINADI

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yürüyüş düzenleyen Adana Tabip Odası Yönetim kurulu üyeleri de Dr.Silibolatlaz'ın dövülmesi üzerine hastaneye gitti. Adana Tabip Odası Genel Sekreteri Hakan Şen ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Suntur, Dr.Silibolatlaz'ın sağlığı ve saldırıyla ilgili bilgi aldı. Genel Sekreter Şen, saldırıyı kınadı. Dr.Şen, son günlerde doktorlara ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin arttığını belirterek, "Maalesef çok zor şartlar altında çalışıyoruz. Saldırıya uğrayan arkadaşımız 36 saat tutan bir arkadaşımız. Maalesef AK parti'nin uyguladığı sağlık dönüşümü politikaları halkı, vatandaşı doktorların üzerine göndermiştir. Sistemin sorumlusu olarak da doktorları gösteriyorlar" dedi.

DOKTORLAR YÜRÜDÜ

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle doktorlar ve sağlık çalışanları Uğur Mumcu Meydanı'nda toplanıp yürüyüşe geçti. Belediye başkanları, sendika ve derneklerin de destek verdiği sağlıkçılar Atatürk Parkı'na kadar yürüdü. Burada, Tıp Bayramı'nda acil serviste görevini yaparken Dr.Atilla Silibolatlaz'ın dövülmesi de kınandı. Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Neslihan Önenli Mungan, "Buraya gelmeden hemen önce Numune Hastanesi acil servisinde çalışan bir meslektaşımız hasta yakınları tarafından darp edildi. Dinlemeden, anlamadan hınçla. Ötelenmiş tüm sorunların tek sorumlusu oymuşcasına. Şiddetle hiç bir problemin çözülemeyeceğini anlayın artık. Anlayın, bizlerin de insan olduğunu, canımızın yanabileceğini, üzülebileceğimizi, bizim de karnımızın acıktığını, susadığımızı, evlerimiz, çocuklarımız ve ailelerimiz olduğunu ve sizlerle aynı yaşam ve yarın kaygılarını taşıdığımızı. 14 Mart'ı kara bir leke gibi kirleten bu olay artık son olsun" dedi.  Kaynak: Neşet KARADAĞ / HABERTÜRK
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.