Hava Durumu

Duayen pastacı son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul'da  93 yıldır hizmet veren Baylan Pastaneleri'nin kurucusu Filip Lenas'ın oğlu duayen pastacı Harry Lenas'ın cenazesi, Taksim Ayia Triada Rum Ortodoks Klisesi’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Şişli Rum Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2016 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2016 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Duayen pastacı son yolculuğuna uğurlandı
Taksim Ayia Triada Rum Ortodoks Kilisesi’nde düzenlenen cenaze töreninde Harry Lenas’ın Amerika’dan gelen kardeşi Leandros Lenas, yengesi Athena Lenas ile yeğenleri, taziye dileklerini kabul etti. Cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çelengi dikkat çekti. Törene Harry Lenas’ın aile yakınları, çalışanları, arkadaşları, gazeteci Hıncal Uluç, Ufuk Uras, Zeynep Tanbay ile Zoğrafyon Lisesi’nden bir grup öğrenci katıldı. Kilisedeki dini törenden sonra, cenaze Şişli Rum Mezarlığı’nda torağa verildi.

TÜRKİYE’YE İLK ESPRESSO MAKİNESİNİ GETİREN KİŞİYDİ

Harry Lenas’ın ağabeyi Leandros Lenas, “Abim Akciğer kanseriydi. Büyük bir kayıp. Abimi kaybettik. Abimi çok seviyordum. Kendisi bütün insanları severdi. Onun için herkes ona sevgisini gösteriyor. İşini pastacılığını çok sevdiği için her yıl Avrupa’ya gidip yeni pastalar ve çikolatalar getirdi. Türkiye’ye ilk espresso makinesini getiren kişiydi” dedi.

TÜRKİYE’NİN İLK AKADEMİSYEN PASTACISI

Baylan Pastaneleri'nden yapılan açıklamaya göre, 85 yaşında hayatını kaybeden Harry Lenas, Türkiye'nin ilk akademisyen pastacısı olarak tanınıyor. Babası, Baylan Pastaneleri'nin kurucusu Filip Lenas'ın mesleğini seçen Harry Lenas, 1952-54 yılları arasında Avrupa tarzı pastacılığı ve çikolatacılığı akademik olarak öğrenmek üzere Avusturya, İsviçre ve Almanya’da eğitim aldı, ünlü pastanelerde staj yaptı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.