Hava Durumu

Dünya mirası adayları Bursa'da buluşuyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Cumalıkızık, Sultan Külliyeleri ve Hanlar Bölgesi’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınması yönündeki çalışmaları hızla sürürken, Türkiye genelinde Dünya Mirası Listesi’ne aday bölgelerin temsilcileri deneyim paylaşımı için Bursa’da bir araya geliyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2012 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2012 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dünya mirası adayları Bursa'da buluşuyor
UNESCO Dünya Miras Sözleşmesi’nin 40.yılı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen Türkiye Dünya Miras Alanlarında Yönetim Planı Hazırlıkları Deneyim Paylaşımı Çalıştayı 25- 26 Mayıs 2012 tarihlerinde Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yapılacak. Selimiye Camii Külliyesi’nin geçtiğimiz yıl listeye girmesiyle Türkiye’nin Dünya Miras Listesi’ndeki varlıkları 10’a ulaşırken, Dünya Miras Listesi’ne aday varlıkların değerlendirildikleri geçici liste 13 Nisan 2012 tarihinde yapılan toplantı ile 26 varlıktan 38 varlığa yükseldi. Bu hızlı artış, Türkiye’nin Dünya Miras Listesi’nde ve Geçici Liste’de yer alan varlıkları için Alan Yönetim Planı hazırlığının önemini ortaya koyarken, Bursa’da düzenlenecek çalıştay, deneyimlerin paylaşılması açısından büyük önem taşıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla düzenlenen çalıştayda, alan yönetimi idari şemasının oluşturulması, alan sınırının tespit edilmesi, tampon bölge oluşturulması gibi her alanda karşılaşılan sorunları gündeme getirmek ve alanlara özgü spesifik sorunları da paydaşların dikkatine sunmak, ileride hazırlanacak olan bir “Türkiye Alan Yönetim Planı Rehberi” için de alt yapı oluşturmak amaçlanıyor. İki gün olarak planlanan çalıştaya, Alan Yönetim Planı hazırlığında olan Alanya, Afrodisias, Bursa, Edirne, Efes, Ani, Bergama, Nemrut, Diyarbakır, Sinop, Gaziantep, Mardin ile Alan Yönetim Planı hazırlamış ya da hazırlamakta olan İstanbul, Edirne, Afrodisias, Ani’den temsilciler katılacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.