Hava Durumu

Dünyaya ilahiyatçı yetiştiriyor

Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, dünya ülkelerine ilahiyatçı yetiştirmeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2015 08:11
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2015 08:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dünyaya ilahiyatçı yetiştiriyor
Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde eğitim gören ve 60 ülkeden 650 yabancı uyruklu Müslüman öğrencilerin katılımıyla Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen ''Bursa Dünya'ya İlahiyatçı Yetiştiriyor 2015 '' programı renkli görüntülere sahne oldu.

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi olarak 40'ıncı yıllarını kutladıklarını belirten U.Ü. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Aydınlı, ''Dünyanın önde gelen ilahiyat fakültelerinden biriyiz. Bu sayede dünyanın dört bir yanından fakültemize yoğun ilgi olduğunu söylüyoruz. Bu ilgi ve alaka üzerine 21 yıllar yurt dışından gelen yabancı uyruklu öğrencilere eğitim sunmaktayız. Ülkemize kendi imkanlarıyla gelen öğrenci sayısı oldukça az. Çoğu öğrencimiz burslu eğitim görmektedir. Bu bursları Türkiye Diyanet Vakfı ile Yurt dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Vakfı veriyor. Öğrenciler üniversitemize geldiklerinde bir yıl Türkçe, bir yıl da Arapça olmak üzere 2 yıl hazırlık eğitimi alıyorlar. Ondan sonra da ilahiyat eğitimine başlıyorlar. Öğrencilerimiz geldiklerinde burayı çok seviyorlar ve burada kalmak istiyorlar. Önemli bir kısmı da 6 sene okuduktan sonra 2 sene yüksek lisans ve 5-6 senede doktora yaptıktan sonra ülkelerine dönüyorlar. Aslında biz onları yetişmiş ilahiyatçılar olarak ülkelerine yolluyoruz. U.Ü. İlahiyat Fakültesi olarak toplamda 3 Bin 250 öğrencimiz bulunmakta ve bu öğrencilerin 650 tanesi ise yabancı uyruklu misafir öğrencilerimizdir" dedi.



2011 yılında Mısır'da düzenlenen Dünya Kur’an Okuma Yarışmasında birinci olan Orta Afrika uyruklu Muhammed Nur, Türkiye'de ve Bursa'da olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, ''Türkiye'de olmaktan ve okumaktan çok memnunum çünkü Türkiye Müslüman bir ülke. Herkes bana çok iyi davranıyor. İlk geldiğimde Türkçe hiç bilmiyordum. Türkçe hazırlık okuduktan sonra öğrendim. Mezun olduktan sonra ülkeme döneceğim çünkü orada bizlere ihtiyaç var" dedi. 

Program, yabancı öğrencilerin hazırladığı musiki, şiir dinletisi ve ilahilerle devam etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.